AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz


Nové pneumatiky Bridgestone pro vodící nápravy

Nové pneumatiky R249 EVO a R297 EVO dosahují vyšší nosnosti bez kompromisů v oblastech bezpečnosti a provozních nákladů

Bridgestone Europe představil dvě nové pneumatiky R249 EVO a R297 EVO pro vodící nápravy nákladních vozidel, které pomáhají plnit přísnější limity evropských emisních norem. Bridgestone očekává zvýšené zatížení předních náprav nákladních vozidel v důsledku montáže nových „čistých“ technologií, zejména systémů SCR (Selective Catalytic Reduction) a EGR (Exhaust Gas Recirculation), pro plnění emisních norem Euro V a VI.

Bridgestone zkonstruoval pneumatiky R249 EVO a R297 EVO pro vodící nápravy tak, aby spolehlivě odolávaly předpokládanému vyššímu zatížení, aniž by však bylo nutné dělat kompromisy v oblastech bezpečnosti, životnosti a provozních nákladů. Provozovatelé vozových parků navíc u pneumatik EVO ocení zlepšení ekologických vlastností bez zvýšení hmotnosti podvozku nákladního vozidla.

První regionální pneumatika s nosností 8 tun na nápravu

Dálkové pneumatiky R249 EVO a R297 EVO pro regionální provoz s rozměrem 315/70 R 22,5 mají nosnost 8 tun na nápravu, u rozměru 315/60 R 22,5 činí jejich nosnost 7,5 tuny na nápravu. Pneumatika Bridgestone R297 EVO je v současnosti jedinou regionální pneumatikou s nosností 8 tun na nápravu.

Delší životnost a nižší provozní náklady

Bridgestone dosáhl tohoto průlomu aplikací svých technologií „Waved Belt“ (zvlněný nárazníkový pás) a „Turn-in-Ply Bead“ (inovované ovinutí patního lana), které prodlužují životnost a snesou větší zatížení. V dalších vlastnostech se pneumatiky R249 EVO a R297 EVO shodují s řadou pneumatik se standardním zátěžovým indexem a poskytují tedy uživatelům vynikající ovladatelnost, řiditelnost a bezpečnost na mokru v kombinaci s bezkonkurenčními celkovými náklady na kilometr.

Dodávky pro přední výrobce nákladních vozidel

Obě nové pneumatiky EVO pro vodící nápravy jsou k dispozici od ledna 2010 v prvovýbavě předních výrobců nákladních vozidel a také na trhu náhradní spotřeby. Pneumatiky R249 EVO a R297 EVO lze již objednávat pro nová nákladní vozidla Renault a Volvo. Zanedlouho k těmto značkám přibude i Scania, která v současnosti dokončuje proces homologace.

„Bridgestone splnil vysoké požadavky výrobců nákladních vozidel Renault, Volvo a Scania, kteří se na základě toho již rozhodli montovat nové pneumatiky EVO jako originální výbavu,“ prohlásil Hirotaka Migita, ředitel společnosti Bridgestone Europe pro užitkové pneumatiky.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika