AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Nový nízkopodlažní autobus Veolia Transport

Veolia Transport nasazuje na linku 339 PID nový nízkopodlažní kloubový autobus

Významný pražský dopravce Veolia Transport Praha (VTP) zařadil do svého vozového parku nový kloubový nízkopodlažní autobus Solaris Urbino 18. Moderně vybavený autobus v červenošedých barvách dopravce vyjel 2. února 2010 ve 14:20 h. na svoji první jízdu na lince číslo 339 z Prahy do Týnce nad Sázavou, která je zařazena do systému Pražské integrované dopravy (PID). Vozidlo bude vypravováno na tuto příměstskou linku denně, a to včetně víkendových spojů. Autobus je vybaven systémem GPS pro zjišťování jeho polohy v rámci PID.

„Nasazením moderního vysokokapacitního autobusu Solaris Urbino 18 zvyšujeme kvalitu našich služeb pro cestující veřejnost. Především na příměstských linkách v okolí Prahy odbavujeme ve špičkách mnoho cestujících, proto jezdí tento nízkopodlažní autobus na lince z Prahy do Týnce nad Sázavou. Během dalších měsíců přibudou k tomuto prvnímu autobusu ještě další dvě stejná vozidla,“ říká Ivo Novotný, personální a marketingový ředitel Veolia Transport ČR.

Autobus Solaris Urbino 18 v příměstské verzi pojme až 173 cestujících, z toho 50 jich může sedět v pohodlných ergonometrických sedačkách. Vozidlo je po celé délce nízkopodlažní, je vybaveno vyklápěcí plošinou pro nástup vozíčkářů či osob se sníženou pohyblivostí. V případě potřeby je možné využít i systému naklonění (kneelingu) vozové skříně a přiblížit tak výšku pravé strany autobusu k nástupní hraně zastávky. Autobus je osazen standardním elektronickým informačním systémem, poskytujícím informace o trase linky a jednotlivých zastávkách, a také akustickým systémem hlášení zastávek.

Moderní pracoviště řidiče je kromě klimatizace vybaveno například i malou DVD obrazovkou, která zprostředkovává řidiči obraz ze zadní venkovní části autobusu, kde je umístěna malá kamera.

Základní technické údaje o autobusu Solaris Urbino 18, výrobce Solaris Bus & Coach S.A., Polsko:

• motor DAF N.V., Eindhoven, Nizozemí, výkon 266 kw, zdvihový objem 9 186 cm3 • délka 18 000 mm, šířka 2 550 mm, výška 3 050 mm • počet míst k sezení 50, ke stání 123 + 1 místo pro vozíčkáře (celkem 173+1) • troje dvoukřídlé dveře (první nástupní) • automatická 6stupňová převodovka • vozidlo má klimatizaci pro řidiče a je vybaveno zadní venkovní kamerou, u řidiče je DVD display • autobus má výklopnou plošinu pro nástup osob se sníženou pohyblivostí • autobus je vybaven technologií naklonění (kneelingem) vozové skříně, umožňující snížení světlé výšky pravé strany vozidla k přiblížení se k nástupní hraně zastávky • nejvyšší rychlost 100 km/h. (omezovač rychlosti) • emisní norma EURO V

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika