AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Siems & Klein


Soutěž Nastartuj svůj AUTO JOB zná vítěze

Specializovaný portál pro automobilový průmysl www.AUTOJOB.cz vyhlásil výsledky již 4. kola soutěže Nastartuj svůj AUTO JOB, určené budoucím profesionálům v auto branži.

Portál AUTOJOB vykročil do roku 2010 správným krokem. Bylo jím vyhlášení podzimního kola soutěže „Nastartuj svůj AUTO JOB“. V pátek 22. ledna se sešli nejúspěšnější soutěžící na vyhlášení výsledků v Praze.

Že se mezi studenty odborných automobilových škol jedná o soutěž oblíbenou, potvrdila účast 316 účastníků z 39 škol. Vzhledem k tomu, že se jednalo již o čtvrté kolo, bylo na startu připraveno téměř tisíc studentů a učňů registrovaných v databázi AUTOJOB. I přes vzrůstající konkurenci byly mezi finalisty známé tváře z kol předešlých. Soutěžící byli ze všech regionů České republiky a tak cesta pro hodnotné ceny trvala tentokráte i několik hodin. Například ze Sušice přijela Petra Alexandra Zedková, která si cenu přebrala již podruhé. Její budoucí zaměstnavatel jistě ocení příkladný zájem o obor, což může být v kombinaci se vzděláním automechanik špičkový předpoklad pro pozici kvalitního přejímacího technika. Finalista pan Jaroslav Mlčoch přijel z opačné strany republiky a to z učiliště André Citroëna v Boskovicích. Udělal tak rovněž opakovaně dobré jméno nejen škole, ale i oboru autoelektrikář, který studuje.

Patron prokázal své služby

Profesionalita hostitele tohoto kola společnosti Europ Assistance s.r.o. zjevně zapůsobila nejen na soutěžící, ale i na jejich doprovod. Prohlídka prostor, výkon operátorů na platfomě, jazykové znalosti jako základní schopnost, detailně zpracované postupy od výběru zaměstnanců až po postup při řešení nouze motoristy, to vše může být inspirací pro jakoukoliv profesi, u které je třeba klást důraz na kvalitu. Právě vysoká profesionalita je vyžadována u všech oborů automobilového průmyslu, protože v konečném důsledku má servis v rukou zdraví nás motoristů.

Jak pečuje Europ Assistance s.r.o. o motoristy velké části automobilových dealerů si mohl v praxi osobně vyzkoušet i budoucí automechanik pan Vladimír Mareš. Toho operátoři navedli z okraje Prahy přímo ke stupňům vítězů. Stihl tak začátek slavnostního zahájení za přítomnosti Ing. Vladimíra Fuchse, prokuristy a obchodního ředitele společnosti.

Pracovní knížka – cesta ke kvalitě

Pracovní knížka byla tématem zajímavé diskuse s finalisty. Nový produkt portálu AUTOJOB přinese více informací pro budoucí zaměstnavatele. Historie referencí od nadřízených a vyučujících bude začínat již v odborné škole. Tato služba tak oddělí kvalitní studenty/učně se zájmem o obor od ostatních absolventů. Další záznamy s referencemi zaměstnavatelů budou pak logickým pokračováním informací o skutečných kvalitách a schopnostech uchazečů o zaměstnání na portálu AUTOJOB.

Na stupně vítězů hned napodruhé

Vítězná cena tentokráte poputuje do VOŠ a SPŠ Automobilní a technické v Českých Budějovicích. Odvezl si ji zcela po právu student – autotronik David Kunáš, který již letos rozšíří řady kvalitních diagnostiků v tomto regionu. Postup z devátého místa v kole minulém na první místo nyní je rozhodně úctyhodný výkon.

Generální sponzor společnost Shell Czech Republic a.s. připravil ceny, pro které již stálo za to přijet. Pozadu nezůstal ani nový patron z řad automobilových výrobců TOYOTA PEUGEOT CITROËN AUTOMOBILE.

V soutěži škol zvítězila Integrovaná střední škola Vysoké nad Jizerou, která svoji pozici podtrhla i čtvrtým místem budoucího automechanika Marka Holiny.

Jako tradičně i letos patří ceny také školám, jejichž studentů se soutěže zúčastnilo nejvíce. Pro páté kolo jsou již nyní připravovány náročné otázky tak, aby bylo možné v březnu opět Nastartovat.

Autor: Milan Švejnoha, AUTOJOB

Obrázek k článku

Fotogalerie: Soutěž Nastartuj svůj AUTO JOB zná vítěze

FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
BOSCH