AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Premiéra kompaktního crossoveru Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) představí v premiéře svůj zcela nový kompaktní crossover ASX v úterý 2.3. 2010 na 80. autosalonu v Ženevě. Autosalon se uskuteční v areálu Palexpo a bude trvat až do 14.3. 2010.

Model ASX je evropskou verzí japonského RVR, který bude uveden do prodeje v Japonsku již v únoru letošního roku. Nový kompaktní crossover MMC má kapacitu pro 5 osob. Na evropské trhy bude uváděn postupně od konce jara 2010 s cílem rozšířit řady zákazníků MMC v tomto regionu, navazujíce tak na nemalé a úspěšné předchozí kroky modelu Outlander, crossoveru střední velikosti, který nedávno prošel face-liftem.

Vedle ostatních pohonných jednotek, které jsou nyní k dispozici, bude vůz v evropské specifikaci vybaven též zcela novým dieselovým motorem 1,8 l s turbem a přímým vstřikováním common-rail a ojedinělou technologií proměnlivého časování ventilů MIVEC, který byl vyvinut ve spolupráci MMC a Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. Motor splňuje přísné emisní normy Euro 5 a využívá též pokrokovou technologii „Automatic Stop & Go“. Spolu se 6-stupňovou manuální převodovkou bude tato kombinace představovat vysoce efektivní řešení pro snížení emisí a spotřeby paliva.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Interaction s.r.o.
BOSCH
Standox
Auto Fit, spol. s r.o.