AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Specialista na užitkové vozy

Specialista na užitkové vozy

Sháníte-li užitkový vůz, který je vysoce spolehlivý, má výkonné motory, příjemný design a nízké provozní náklady, doporučujeme nabídku značky Fiat Professional.

V modelové řadě Fiat Professional naleznete jak menší vozy, jako je Fiat Fiorino, tak i velké vozy jako Fiat Ducato nebo Fiat Scudo. Ať už zvolíte jakýkoli model, určitě budete spokojení.

Fiat Professional je jedinou značkou, která se věnuje výhradně užitkovým vozům na všech úrovních. Počínaje technickým vývojem, designem a výrobou až po marketing. Má zároveň jako jediný výrobce užitkových vozů samostatnou síť prodejců. Zákazníci také velmi oceňují propracovaný systém asistenčních služeb, který umožňuje věnovat se každému zákazníkovi individuálně a přinášet řešení na míru podle jeho skutečných potřeb.

Prodejní síť Fiat Professional prochází neustálou profesionalizací. Největší konkurenční výhodou je synergie a spolupráce s ostatními divizemi v rámci koncernu Fiat (Fiat osobní vozy, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Iveco). Díky tomu nabízí zákazníkovi komplexní řešení pro jeho vozový park.V podstatě nejdlouhodobější a nejužší je spolupráce s divizí osobních vozů Fiat, která je soustředěna zejména na fenomén vozů s odpočtem DPH. Úspěšná je také spolupráce s Ivecem, založená na vzájemném doplňování produktové řady obou divizí.

Oblíbenost, kvalitu a celkový vzestup značky Fiat Professional podtrhuje kompletně obměněná modelová řada užitkových vozidel. Nabízená škála vozů je dostatečně široká a připravená uspokojit každého zákazníka a jeho specifické požadavky. Prodejní úspěch jednotlivých modelů podtrhují mezinárodní ocenění pro Doblo, Scudo a Fiorino. Doblo získalo prestižní evropský titul Van of the Year pro rok 2006, Scudo získalo Van of the Year v roce 2008 a Fiorino je držitelem tohoto titulu pro rok 2009.

Scudo – elegance, komfort a užitek

Fiat Scudo v sobě šťastně spojuje optimální využití prostoru a elepomocgantní design z dílny společnosti Pininfarina. Nároky kladené na poctivé užitkové vozidlo splňuje velká variabilita, která nabízí výběr z devíti karoserií s nákladovým prostorem od pěti do sedmi metrů krychlových.

V nabídce jsou dále dva rozvory, dvě výšky střechy a užitná hmotnost včetně řidiče 1000 nebo 1200 kg. Výhodou elegantního designu protáhlé přídě s výrazně skloněným čelním sklem jsou vysoko posazená světla, čímž se minimalizuje riziko jejich poškození v městských tlačenicích. Taktéž interiér vozu je maximálně přizpůsoben svému užitkovému účelu. Police pod volantem a nad hlavou poskytují dostatečný prostor k odkládání drobností. Vytížení řidiči již tradičně oceňují také objemné kapsy ve dveřích a příjemné pomocníky v podobě držáku na mince, výsuvného úchytu na nápoje nebo nadstandardně uzamykatelné schránky v palubní desce. Zákazníci si oblíbili možnost odemknout nákladový prostor nezávisle na zbytku auta, přičemž centrální zamykání s dálkovým ovládáním je součástí standardní výbavy.

V případě Fiatu Scudo platí, že i užitkový vůz může disponovat tou nejvyspělejší technikou. Telefonování usnadní zařízení Blue&Me™s MP3 se zabudovaným bluetooth handsfree systémem a MP3 přehrávačem. Posledním želízkem v ohni přispívajícím k nadstandardnímu komfortu na palubě užitkového automobilu se jménem Scudo je dvouzónová automatická klimatizace. Využije-li zákazník přídavného agregátu pro zadní sedadla, mohou si pasažéři sami nastavit proudění vzduchu.

Motory – výkon a úspora

Srdcem každého pracovitého „užitkáče“ je bezesporu motor. Scudo nabízí v současnosti novou řadu motorů, která byla vyvinuta speciálně za účelem zvýšení produktivity a snížení nákladů na přepravu. Druhým cílem bylo zachovat brilantní projev motoru a potěšení z jízdy, na které byli řidiči zvyklí již u předchozí generace. Samozřejmostí je také fakt, že motory splňují emisní normu Euro 4.

Výsledkem snahy vývojářů jsou tři nejmodernější 16ventilové vznětové motory s přímým vstřikováním paliva typu Common RailMultijet. Na základě zkušeností a přání provozovatelů jsou v nabídce tyto dieselové motory nabízející maximální úsporu paliva: 1.6 Multijet 16v 90k – výkon 66 kW, maximální točivý moment 180 Nm již při 1750 ot./min. Tato pohonná jednotka je velmi vhodná pro kratší vzdálenosti a do městského provozu. Druhým motorem je 2.0 Multijet 16v 120k – výkon 88 kWa vysoký točivý moment 300 Nm při 2000 ot./min, který představuje flexibilního partnera ideálního pro využití za různých situací. Třetí nabízený motor je 2.0 Multijet 16v 136k – s výkonem 100 kW a točivým momentem 320 Nm při 2000 ot./min. Tento motor se přímo nabízí pro přepravu extrémních nákladů na dlouhé a náročné trasy a je navíc standardně vybaven filtrem pevných částic.

Jízda s Fiatem Scudo se vzdaluje klasickým užitkovým vozům a přibližuje se spíše čistě osobním automobilům. Karoserie je skvěle odhlučněná a v interiéru se neprojevují žádné rezonance stěn či stropu. Podvozek i při jízdě bez zátěže hladce zvládá nerovnosti a poradí si bez problému i s okreskou plnou zatáček. V případě plného zatížení téměř pětimetrové Scudo stále dobře drží zvolenou stopu. Fiat Scudo se nabízí jakoVan pro přepravu nákladu, Panorama nebo Combi.

Fiat Scudo Panorama

Hledáte-li ideální vozidlo pro přepravu osob, pak je Scudo Panorama správná volba. Tento vůz jezdí, vypadá a chová se jako osobní automobil, přesto je tím pravým řešením pro různorodé provozní použití. Nabízí 8/9 míst k sezení a ve druhé a třetí řadě má namontované úchyty Isofix pro upevnění dětské sedačky.

Sympatickou možnost nabízejí sedadla ve druhé a třetí řadě, která lze zcela sklopit či je vymontovat, a nastavit tak vnitřek vozu aktuálním požadavkům. Interiér vozu je propracován k nejvyšší spokojenosti jeho pasažérů, nabízí síťky na menší předměty, držáky na nápoje v opěradlech či odkládací prostor ve dveřích a pod předními sedadly. Novinka v podobě stupňovité podlahy umožňuje všem pasažérům dokonalý výhled z okna. Stejně tak příjemná je kabina pro posádku zajišťující komfort srovnatelný s osobním automobilem. Více než užitkovému vozu se Panorama svými elegantními tvary podobá osobnímu automobilu i zvenku.

Scudo Panorama je v nabídce v provedení Family nebo Executive a je k dispozici s krátkým či dlouhým rozvorem. Scudo Panorama je svému majiteli oporou jak z hlediska výkonů, jízdního komfortu, ekonomiky provozu, tak i ekologie a bezpečnosti. Vůz prošel mnoha jízdními zkouškami a nárazovými testy tak, aby technické řešení na ochranu cestujících maximalizovalo účinky. Při nárazu chrání cestující robustní kabina s řízenou přední i zadní deformační zónou. Aktivní bezpečnost zajišťuje vynikající tuhost karoserie, jejíž ochranný efekt doplňuje kvalitní podvozek a systémy ABD s EBD, které jsou již ve standardu. Stabilitu vozu podporuje také systém ESP, který předchází ztrátě přilnavosti kol za ztížených jízdních podmínek. Do standardní výbavy je zakomponován i systém HBA, který dokáže v nouzových situacích umocnit brzdný účinek.

Fiat Scudo Combi

Scudo Combi nabízí stejnou kvalitu a komfort jako Panorama, liší se však některými detaily, které vycházejí vstříc jeho pracovní náplni. Fiat Scudo v provedení Combi má standardně 3 místa v první řadě (sedadlo pro řidiče a dvousedadlo pro spolujezdce), 3 místa (2+1) ve druhé řadě a volitelně 3 sedadla (2+1) ve třetí řadě.

Oproti Panoramě rozšiřuje možnosti přepravy nejen osob, ale především nákladu. Mezi nejprodávanější verze patří 5–6místná verze Combi s prodlouženým rozvorem. Tento model s motorem 2.0 MJt 120 k a objemem nákladového prostoru až 3 metry krychlové v sobě dokonale propojuje nároky na komfort a užitek. Cestujícím zaručuje příjemnou a pohodlnou jízdu, a přitom disponuje velkým prostorem pro převážení nářadí a zboží.

Zákazníci jeho koupi hodnotí jako „2 v 1“, protože oceňují styl a komfort osobního vozu v případě přepravy osob a zároveň veškerou praktičnost lehkého užitkového vozu. Jinými slovy, o víkendu slouží jako osobní vůz, který bezpečně doveze rodinu na výlet, a přes týden se mění ve spolehlivého pracanta. Pro zákazníky, kteří upřednostňují víceúčelové využití automobilu, je Fiat Scudo Combi správnou volbou.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH