AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz


Nastartuj svůj AUTO JOB – správný krok do praxe

Body soutěžících 4. kola soutěže studentů odborných automobilových škol jsou sečteny. Rekordní účast a znalosti nad rámec povinných předmětů. To je stručné shrnutí úspěšné akce.

Ne každý dokáže odpovědět na patnáct otázek bez jediného zaváhání. A to i přesto, že jsou to dotazy z oboru, který studuje. Ty nejúspěšnější z rekordních 316 soutěžících to nakonec zvládli na výbornou. Dvakrát do roka jsou pro ně připraveny kvalitní ceny od společnosti Shell Czech Republic a.s., která je generálním sponzorem akce již od roku 2007. Lepší teoretické znalosti dávají větší šancí pro uplatnění v budoucí praxi. Tento cíl sleduje provozovatel specializovaného portálu pro automobilový průmysl www.AUTOJOB.cz.

Do soutěže se může zaregistrovat každý student a absolvent odborné automobilové školy starší sedmnácti let. V současné době však narazí na konkurenci více jak 900 zaregistro­vaných studentů, kteří útočí na nejvyšší mety vždy dvakrát do roka. V letošním podzimním kole bude odměněno dvacet finalistů a tak napětí vládlo až do konce.

Pro předání cen vybírá provozovatel soutěže vždy nová zajímavá místa tak, aby umožnil studentům nahlédnout pod pokličku společností z auto branže. V létě proběhlo slavnostní předání cen na AUTOSALONU v Brně a nyní se vyvrcholení akce vrací do Prahy. Finalistům bude umožněno navštívit špičkovou centrálu společnosti Europ Assistance s.r.o. Jedná se o centrum pro řešení asistenčních případů s nejkvalitnějšími komunikačními technologiemi a pracovními postupy na trhu. Poprvé se okruh sponzorů po dealerech, dodavatelích produktů a služeb rozšiřuje také o partnery z výroby. Společnost TPCA, výrobce vozidel z Kolína, přispěla do soutěže zajímavými cenami. Na obzoru je tedy další nepoznané místo pro předání cen v některém z kol příštích.

Pokud se zeptáte, jakou další cestou navýšit svoje šance na stagnujícím pracovním trhu, pak máme pro všechny dobrou zprávu. Portál AUTOJOB ve spolupráci se společností Europ Assistance s.r.o. připravuje nejen pro studenty, ale i pro ostatní kvalifikované zaměstnance účinný nástroj.

Novinka nese název PRACOVNÍ KNÍŽKA. Jedná se o profesní životopis doplněný o reference získané ze tří základních oblastí. Je to vyjádření odborné školy, názor zaměstnavatele a konečně i výsledky absolvovaných školení a soutěží.

Doporučení je reklama, které důvěřuje nejvíce lidí při nákupu zboží. Pro dealera přijímajícího zaměstnance je názor předchozího zaměstnavatele nenahraditelný. Čím lepší reference – tím větší šance na úspěšnou kariéru. A v auto branži to platí dvojnásob.

Podrobné výsledky soutěže:

  • celkem reg. studentů od začátku soutěže 911
  • 4. kola se zúčastnilo 316 studentů
  • první trojice nejúspěšnějších:
jméno škola obor body
Kunáš David Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola automobilní a technická České Budějovice autotronik 150
Kulhavý Marek Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hostivař autotronik 147
Klíma Tomáš Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hostivař autotronik 145
  • v tomoto kole se zapojilo 39 škol
  • z nich nejaktivnější
1) Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola automobilní a technická České Budějovice
2) Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň
3) Střední odborná škola dopravní a Střední odborné učiliště, Ostrava – Vítkovice

Autor: Milan Švejnoha, AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Toplac s.r.o.
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.