AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
BusPoint


Porsche představuje nový Boxster Spyder

Automobilka Porsche představí na autosalonu v Los Angeles nový vůz Boxster Spyder, který doplní modelovou řadu Boxster a stane se tak jejím třetím a nejvýkonnějším provedením.

Tuto novinku s motorem o objemu 3,4 l a výkonem 340 koní uvede na český trh společnost Porsche Inter Auto CZ v únoru příštího roku.

Nový roadster s motorem uprostřed se vyznačuje výrazným vzhledem, který má klasické znaky tradičních puristických sportovních vozů Porsche. Od ostatních roadsterů s motorem uprostřed se již na první pohled výrazně odlišuje svou lehkostí, účelností a nízkým bočním profilem. Vůz je primárně navržen pro jízdu bez střechy, která je provedena v lehkém plátěném designu a v případě potřeby ochrání posádky před nepřízní počasí.

Boxster Spyder se vyznačuje mimořádnou dynamikou, kterou zajišťuje nižší hmotnost, snížené těžiště a zcela přepracovaný podvozek. Před zadní nápravou modelu Boxster Spyder je umístěn plochý šestiválec 3,4 l s přímým vstřikováním paliva, nabízející největší výkon 320 k, což je o deset koňských sil více než u standardního modelu Boxster S. S hmotností pouhých 1275 kg se navíc jedná o nejlehčí model v nabídce značky Porsche. V případě, že je součástí výbavy dvouspojková samočinná převodovka PDK a paket Sport Chrono, je tento automobil díky funkci Launch Control schopný zrychlit z klidu na 100 km/h během pouhých 4,8 s, maximální rychlost s otevřenou střechou činí 267 km/h. Průměrná kombinovaná spotřeba s převodovkou PDK je 9,3 l/100 km.

Celá modelová řada Boxster je v současnosti považována za duchovního nástupce legendárního typu 550 Spyder z roku 1953. Vyznačuje se totiž motorem uprostřed, karoserií roadster, nízkou hmotností a mimořádnou agilitou, která přináší radost z jízdy. Model 550 byl kromě jiného také prvním dvoumístným vozem stuttgartské automobilky, který sice byl vyvinut pro použití v závodech, ale následně získal i homologaci pro silniční provoz. V následujících letech tento 550 kilogramů vážící Spyder vybojoval mnoho vítězství v okruhových i dříve obvyklých silničních závodech. Model 550 následovaly další navýsost úspěšné modely Porsche Spyder, jedním z nich byl také typ 718 RS 60 z roku 1960. Tyto legendární závodní automobily Porsche v letech 2004 a 2008 oslavily speciální limitované série modelové řady Boxster, jež nesly doplňkové označení Spyder. Ve srovnání s nimi je ale nový Boxster Spyder zcela svébytným a samostatně vyvinutým sériovým vozem, který se oproti modelům Boxster a Boxster S vyznačuje mnoha významnými změnami konstrukce.

Základní cena pro evropský trh bude startovat na 53 100 € bez DPH.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku

Fotogalerie: Porsche představuje nový Boxster Spyder

FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.
BMW Group Česká republika