AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Noční konstruktérské rendezvous o bezpečnosti v automobilech

První říjnová noc byla „Nocí konstruktérů a techniků“, kteří své noční setkání věnovali posledním vývojovým novinkách na poli bezpečnostních prvků a systémů v automobilech.

Na pozvání nejdeckého výrobce zamykacích systémů přijeli do Karlových Varů technickým specialistům přednášet mimo jiné zástupci Západočeské univerzity v Plzni a kvalitář značky Volvo ze švédského Göteborgu pan Jimmy Sjöö. Pro tři desítky návštěvníků byla připravena konstruktérská i montážní stanoviště a odborný kvíz.

„Na „WITTE Noci konstruktérů“ se nejen diskutovalo. Technici a studenti technických škol, například SOŠ Nejdek, montovali vymezovač tolerancí WITOL či si vyzkoušeli 3D design. Snad nikdo neodolal a posadil se do modelu XC60, aby na „vlastní pedál“ vyzkoušel funkci City Safety systému,“ řekla Martina Poštová, tisková mluvčí společnosti WITTE Automotive v Nejdku. A Petr Orthacker ze SOŠ Nejdek dodal: „Jet padesátkou s nohou na plynu a řítit se na překážku s myšlenkou, že za Vás systém zabrzdí, to člověka mrazí v zádech. Ale funguje to a určitě by to každý řidič uvítal.“

Akce se uskutečnila za podpory a v prostorách Autosalonu Volvo Charouz v Karlových Varech.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox