AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.


TMC vyvinula čirý lak vysoce odolný proti poškrábání

Nový lak se objeví na inovovaném modelu Lexus LS, který byl představen na frankfurtském autosalonu.

TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) oznámila, že vyvinula čirý lak se schopností automatické obnovy, který je vysoce odolný vůči povrchovým škrábancům například od kartáčů mycí linky nebo dlouhých nehtů. Jako první bude novým lakem vybaven model Lexus LS, který právě prochází modernizací.

Na rozdíl od běžného čirého laku je nově vyvinutý lak odolnější vůči poškození a dokonce se v případě deformace dokáže automaticky obnovit*. Kromě toho nevyžaduje žádnou speciální údržbu, neztrácí svůj původní lesk kvůli povrchovým škrábancům a napomáhá vozu zachovat si svoji původní barvu a lesk.

Nový lak obsahuje složku, která podporuje užší spojení molekul, což se projevuje hustší strukturou laku. Výsledný lak je proto pružnější, je méně náchylný k poškození a lépe odolává působení světla i kyselin. Získává tím i schopnost automatické obnovy v případě deformace.

V souvislosti s lakováním vozů řeší TMC i nadále otázky ochrany životního prostředí. Jedním z příkladů je zavádění používání laků rozpustných ve vodě na všech svých výrobních linkách.

*Kromě případů, kdy je zničen samotný lak se schopností automatické obnovy.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein