AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Zcela nový Land Cruiser

Zcela nový Land Cruiser

Přes svou orientaci trvale udržitelné mobily a cíle dosáhnout zcela ekologického automobilu, se Toyota nadále soustřeďuje na jedinečné požadavky zákazníků, kteří očekávají, že jejich vozidla budou dokonale výkonná.

Jedním takovým automobilem je Land Cruiser, ikona na trhu vozidel s pohonem všech kol. Spojuje velkou radost z jízdy po silnici s plnou způsobilostí v terénu a ještě vyššími standardy kvality a komfortu.

Vlastnosti zcela nového Land Cruiseru v terénu byly výrazně zlepšeny pomocí nové funkce multi-terénního přepínače, čtyřkamerového multi-terénního monitoru, zobrazení úhlu řízení a systému Crawl Control.

Zcela nová Toyota Land Cruiser nabízí dvě verze motorů:

  • Zážehový motor o objemu 4.0l Dual VVT-i V6, 205 kW/249 DIN hp
  • Přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 3.0l D-4D, 127 kW/173 DIN hp

Emise CO2 byly sníženy u obou verzí motoru o 12% a turbodiesel má nejlepší spotřebu paliva ve své třídě 8,1 l/100 km a emise CO2 na úrovni 214 g/km v kombinovaném cy­klu.

Upravené zavěšení kol přední nápravy (lichoběžníkové) a víceprvkové zavěšení kol zadní nápravy je vybaveno novým systémem elektronicky modulovaného kineticko-dynamického zavěšení (KDSS).

Volitelně může být instalován adaptivní systém zavěšení (AVS), který začleňuje Roll Posture Control (systém minimalizující boční náklon vozu) a systém zadního pneumatického zavěšení s funkcí řízení výšky.

Sedmi místná verze modelu Land Cruiser, nabízí větší prostornost v kabině. Posuvnost druhé řady sedadel se zvětšila o plných 135 mm, flexibilnější rozdělení zadních sedadel pro sklopení / náklon v poměru 40:20:40 a nástupu včetně posunutí a sklopení pro přístup k třetí řadě sedadel. Třetí řada sedadel může být zvednutá a sklopená nezávisle a volitelná elektrická funkce to umožňuje provést jediným stiskem tlačítka.

 Úplně nový Land Cruiser

I když řeší potřeby motoristů zítřka již dnes díky své orientaci na udržitelnou mobilitu a cíl vrcholného Eco auta, Toyota se také nadále soustřeďuje na skupiny zákazníků, kteří požadují vozidla s vysoce specifickými schopnostmi.

Land Cruiser, který od svého uvedení na trh upoutal přes 5 miliónů zákazníků ve 176 různých zemích, je jedním takovým vozidlem. Stal se ikonou na trhu vozů s pohonem všech kol; jeho název je synonymem celosvětových hodnot mimořádné kvality, odolnosti a spolehlivosti značky Toyota.

Zcela nový Land Cruiser

Ikona trhu vozů s pohonem všech kol – jeho název je synonymem mimořádné kvality, odolnosti a spolehlivosti Spojuje výborné vlastnosti off-roadu s velkou radostí z jízdy po silnici Kultivovaný, všestranný interiér má nové uživatelsky příjemné systémy, které mají zjednodušit a usnadnit řízení

Díky podpoře téměř 60 let off-roadového dědictví nepřijímají řidiči Land Cruiseru žádný kompromis. Očekávají, že jejich vozidla budou dokonale fungovat i v těch nejdrsnějších podmínkách, když budou nabízet vynikající jízdní vlastnosti a kultivovanost, a přitom sloužit jak pro každodenní dopravu, tak v těch nejtvrdších podmínkách a nejnáročnějších pracovních prostředích na celém světě.

Jedinečná úroveň navádění a technické podpory, kterou nabízí svým řidičům, staví na tomto bezkonkurenčním rodokmenu a je klíčová pro vylepšené off-roadové schopnosti úplně nového Land Cruiseru. Nejenže díky několika novým, uživatelsky příjemným funkcím jsou průjezdné i obtížné pasáže v terénu, kdy by i ti nejzkušenější mohli mít problémy, ale tyto funkce také pomáhají začátečníkům s jejich technikou řízení. Bezprecedentní sofistikovanost těchto řídících a naváděcích zlepšení, které pomáhají i nezkušeným řidičům maximalizovat výkon vozidla v terénu, dělá z úplně nového Land Cruiseru jedno z technicky nejmodernějších a přitom nejbezpečnějších off-roadových vozidel na světě, které přináší potěšení z jízdy a snadno se řídí.

Toyota také uznává, že styl, komfort a výkonnost na silnici jsou pro mnoho zákazníků 4WD stejně důležité. Proto úplně nový Land Cruiser spojuje kompletní off-roadové vlastnosti s velikou radostí z jízdy na silnici a ještě vyššími standardy kvality a komfortu. Žádné jiné 4WD vozidlo nemůže nabídnout tuto jedinečnou kombinaci výkonnosti v terénu a dynamiky na silnici.

Tří i pětidvéřové verze úplně nové Toyoty Land Cruiser jsou k dispozici se dvěma motory:

benzínovým motorem 205 kW/249 DIN hp 4.0 litru Dual VVT-i V6 čtyřválcovým turbodieselem 127 kW/173 DIN hp 3.0 litru. Emise CO2 byly sníženy u obou motorů o 12% a turbodiesel má nejlepší spotřebu paliva ve své třídě 8,1 l/100 km a emise CO2 na úrovni 214 g/km v kombinovaném cy­klu.

Tuhost vysoce odolné konstrukce karoserie na rámu úplně nového Land Cruiseru byla zvýšena o 11% a izolační vzpěry mezi rámem a karosérií absorbují hluk od motoru, řízení i silnice a zároveň zlepšují komfort na silnici.

Přední nezávislé dvojité lichoběžníkové a zadní 4prvkové zavěšení bylo rozsáhle upraveno, aby se zlepšil komfort jízdy i pocit z řízení. Je vybaveno novým, elektronicky modulovaným kineticko-dynamickým systémem zavěšení (KDSS), který optimalizuje vliv předních i zadních stabilizátorů na vyšší výkonnost jak na silnici, tak v terénu. Adaptivní systém zavěšení (AVS) obsahuje systém Roll Posture Control (systém minimalizuje boční náklon vozu), který umožňuje řidiči jemně doladit jízdní vlastnosti úplně nového Land Cruiseru díky výběru ze tří nastavení zavěšení. Ve spojitosti s AVS uchovává elektronicky modulovaný systém zadního pneumatického zavěšení optimální kontrolu nad zadním zavěšením. Tento systém, včetně automaticky vyvažovací funkce a přepínatelné funkce kontroly výšky, také vyniká při absorpci vysoce frekvenčních vibrací pro snížení hlučnosti, vibrací a tvrdosti, jež vznikají na silnici.

Čtyři režimy multi-terénního přepínače nabízí optimální jízdní podporu díky automatické kontrole výkonu a brzdění v závislosti na terénu, v němž se jede. Zároveň čtyřkamerový multi-terénní monitor a displej úhlu řízení zvyšují povědomí řidiče o jeho bezprostředním okolí a zamýšlené cestě.

Systém Crawl Control s pěti různými nastaveními rychlosti umožňuje řidiči zvládnout i ty nejextrémnější překážky s maximální přesností a kontrolou, aniž by musel ubrat plyn nebo šlápnout na brzdu. Systém bude také pomáhat řidičům vyprostit vozidlo, když uvízne v hlubokém písku nebo bahně.

V kabině nabízí třídveřová i pětidvéřová verze úplně nového Land Cruiseru více kultivovanosti a prostoru. Sedmisedadlová verze má nyní druhou řadu sedadel s možností posunu o 135 mm, flexibilnější rozdělení zadních sedadel pro sklopení / náklon v poměru 40:20:40 a funkci nástupu, posunutí a sklopení pro přístup k třetí řadě sedadel.

Volitelná třetí řada sedadel má dvě řádná sedadla s nedílnými opěrkami hlavy, která se sklápí úplně do roviny do podlahy nákladového prostoru. Oblast pro nohy byla snížena o více než 38 mm, aby byla pozice pro sezení pohodlnější, a funkce posunu druhé řady sedadel nabízí více než dvojnásobek prostoru pro nohy v třetí řadě, než má stávající model.

Levé i pravé sedadlo může být zvednuto a sklopeno nezávisle a volitelná elektrická funkce to umožňuje provést jediným stiskem tlačítka. Ovladače jsou instalovány jak uvnitř zadních výklopných dveří, tak za druhou řadou sedadel na straně spolujezdce.

Naprostá flexibilita tohoto sezení ve třech úrovních je doplněna četnými praktickými úložnými prostory včetně zásuvky s USB portem pro připojení a současné nabíjení iPodů a velké prostřední skříňky konzole, jež může být vybavena kompaktní ledničkou.

Úplně nový prémiový interiér Land Cruiseru dále těží z celé řady vysoce vyspělých technologií, intuitivních, uživatelsky příjemných systémů, které jsou určeny pro zjednodušení a vylepšení života na palubě. Systém Smart Entry a Push Start fungují společně s osvětlením pro snadnější nastupování i vystupování v noci. Nahoře zavěšené skleněné výklopné dveřní okénko umožňuje přístup do nákladového prostoru vozidla i v místech s nedostatkem prostoru. A díky samostatné zadní klimatizační jednotce je nový Land Cruiser vybaven 3-zónovou automatickou klimatizací.

Multiinformační přepínač umístěný na volantu koncentruje celou řadu vlastností do jednoho spínače, včetně rozsáhlé úpravy systémů vozidla na míru. A kamery používané multiterénním monitorem jsou také napojeny na širokoúhlé přední, boční a zadní naváděcí monitory pro snadné manévrování i v těch nejtěsnějších prostorech.

Prémiový sound systém JBL Synthesis, který je špičkou ve své třídě, umožňuje vlastníkům užívat si vybraná CD nebo DVD s dokonalým 7.1 kanálovým sound systémem. Má 605 Wattový zesilovač pro zpracování digitálního zvuku a 17 reproduktorů. Audio systém JBL využívá mechaniku hard disku (HDD) navigačního systému a obsahuje také funkci ‘Sound Library’, která využívá technologii databáze kompaktních disků pro přenos a uložení až 2000 záznamů nahraných z různých CD.

Se standardy kvality, spolehlivosti a odolnosti, které dosáhly nových výšin, úplně nový Land Cruiser nejen splňuje, ale překračuje i ta nejnáročnější očekávání svých zákazníků. Jako výsledek téměř 60 let technologické evoluce poskytuje úplně nový Land Cruiser svým zákazníkům bezkonkurenční kultivovanost a ještě větší pokoj v duši, ať jsou v jakémkoli pracovním prostředí od polárního kruhu ve Skandinávii po pouště Maroka a ještě dále.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.