AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nová řada Renault Laguna

Nová řada Renault Laguna

Po výrazném úspěchu speciální série Black Edition ve Francii, značka Renault přichází s novou řadou modelu Laguna orientovanou na vzhled a technologické vybavení.

• Model je nyní k dispozici ve 3 motorových verzích (zážehový agregát 2,0T 16V 205k a vznětové agregáty 2,0 dCi 16V 150k a 2,0 dCi 16V 180k), s podvozkem 4Control se samostatným řízením všech 4 kol a s veškerou běžnou výbavou za dostupné ceny. • Laguna je konstruována s ohledem na životní prostředí a je k dispozici i ve verzi s označením „Renault eco2“ (1,5 dCi 110k). • Se systémem navigace Carminat TomTom® Renault Laguna nabízí to nejlepší jak z hlediska ceny, tak z hlediska aktualizace a programování (velký displej, preciznost informací). Renault Laguna se úspěšně zařadil do žebříčku TOP3 kvality.

V České republice je k dispozici 5 různých úrovní výbavy:

  • Expression s komfortní výbavou,
  • Dynamique s doplňky vzhledu navíc (Disky kol z lehké slitiny, Chromované orámování oken …), s navigací Carminat TomTom® a automatickou parkovací brzdou v sériovém provedení,
  • GT verze s podvozkem 4Control se 4 řiditelnými koly nyní s možností dokoupení sportovně laděného příslušenství v podobě pack GT Line (kožené čalounění sport v kombinaci s alcantarou, tmavě šedé, hliníkové pedály, hliníková lišta na palubní desce, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče (v kombinaci s vyhřívanými předními sedadly), který je k dispozici i na verze Black Edition a Dynamique
  • Black Edition nová verze s podvozkem 4Control a motorem 2,0 dCi 16V 150k ,
  • Initiale omlazené provedení, stále velmi pohodlná a velmi dobře vybavená verze

Nový přístup

Nová řada Renault Laguna reaguje na přání našich klientů:

  • zlepšení vzhledu a atraktivnosti (maska a zadní světla GT, chrom a ráfky, materiály a barvy interiéru) za současného zachování základních náležitostí segmentu (kvalita na první pohled, výkonné a úsporné motory, systémy Audio 3D Sound by Arkamys® ,
  • velmi hodnotná výbava pokud jde o komfort, technické vybavení i bezpečnost (exkluzivní podvozek verze 4Control se 4 samostatně řízenými koly, integrovaná nastavitelná navigace Carminat TomTom®, 36 bodů z 37 možných na nárazovém testu Euro NCAP), robustnost a spolehlivost (TOP3 v žebříčku kvality v Evropě a záruka na 3 roky – 150 000 km).

Podvozek 4Control: exkluzivní inovace modelu Renault Laguna

S více než 10 % mixu je verze GT klienty hodnocena vysoko nad stanovené cíle. Tato významná inovace na automobilovém trhu přitahuje klienty, kteří chtějí využít výhody 4 samostatně řízených kol přinášející mimo jiné manévrovatelnost, která si jak v městském provozu, tak na křivolakých cestách nezadá s malými městskými vozy (poloměr otáčení jako Clio), podvozek 4Control nabízí zvýšenou stabilitu a držení typické spíše pro sportovní vozy v kombinaci s neobvykle vysokou úrovní bezpečnosti (situace při vyhýbání v případě porušené přednosti v jízdě, brzdění za asymetrických podmínek na kluzkých vozovkách, optimalizace řízení pomocí ESP). Tato novinka z dílny Renault Sport Technologies je nyní nabízena s novou verzí motorů (2,0 dCi 150k, kterou doplňují 2,0 dCi 180k a 2.0T 16V 205k). Se sportovnějším vzhledem, dynamickým provedením interiéru a za příplatek dodávaným „Pack GT Line“ je nové charakteristické logo umístěno na středovém sloupku, aby byl lépe zvýrazněn nápis „4Control“.

Stále účinnější motory

Vznětový agregát 2.0l již nyní na trhu vede co do výkonu, nízké hlučnosti a spotřeby. A nadále je nabízen ve třech výkonnostních stupních: 2,0 dCi 130k, 2,0 dCi 150k a 2,0 dCi 180k. Všechny verze vznětových motorů o objemu 2,0 l jsou a již nyní kompatibilní s normou Euro 5. Pro ty kdo mají zájem o sportovnější provedení vozu, tak pro ně se nadmíru vhodný jeví energický a výkonný zážehový agregát 2.0T 16V 205k a vznětový agregát 2,0 dCi 16V 180k s točivým momentem 400 Nm, který umožňuje díky výbavě podvozkem 4Control mimořádný požitek z jízdy. Vysoko hodnocená verze 1,5 dCi 110k, mimochodem označená jako „Renault Eco2„ je velmi úsporná (dojezd více než 1200 km se spotřebou 4,9 l/100 km v kombinovaném provozu) i velmi dynamická. S emisemi 130 g CO2 na ujetý kilometr představuje výhodu zejména ve firemních autoparcích omezovaných jak ekologickými předpisy, tak finančními limity. V příštím roce bude posílena nabídka filtrů pevných částic (FAP) kde s použitím se vznětovými motory dojde ke snížení ekologické zátěže.

Nová nabídka navigace a multimédií

K dispozici jsou dvě verze nabídky navigace :

  • Nejlepší nabídka na současném trhu, pokud jde o poměr ceny a výkonu. Model Carminat TomTom® se řadí na špičku značky Renault. Carminat TomTom®, to je zkušenost průkopníka automobilové navigace s ucelenou řadou systémů Carminat za 25 let spojená s know-how evropského leadera na trhu s navigacemi. Tento systém je nyní nabízen již od verze Dynamique v sérii, je jednoduše ovladatelný a poskytuje všechny funkce očekávané od vynikajícího navigačního systému, k nimž patří podrobné a přesné mapy na velkém displeji „s ptačí perspektivou“ (5,8’’), spolehlivé navádění za všech okolností, dopravní informace s alternativním itinerářem, upozornění na radary (v souladu s místní legislativou), omezení rychlosti, četné místně použitelné informace a variabilní možnosti osobního nastavení. Prostřednictvím SD karty může uživatel upravovat svůj systém Carminat TomTom® ze svého domácího počítače. Disponuje tak kdykoliv nejlepšími informacemi navigace včetně POI, které činí jeho nastavení jedinečným a podle potřeby individuálně upravitelným.
  • Carminat Bluetooth® DVD, špičkový navigační systém integrovaný do palubní desky (barevný displej 7’’) s centrálním ovládáním navigace, měničem na 6 CD kompatibilním s MP3/wma, s hlasovým naváděním funkcemi navigace a systémem Bluetooth®.

Renault Laguna je kromě toho vybaven i novou řadou Audio CD MP3: 3D Sound by Arkamys® s luxusní precizností a akustikou. Tato nová řada disponuje funkcemi Bluetooth® a zvukového streamingu. Stejně jako donedávna Coupé je Renault Laguna vybaven multimediální konzolou Plug & Music (vstupy USB a iPod).

Srdce velmi atraktivní nabídky

Celý interiér byl přepracován: dojem kvality ještě dále umocňuje využití barev (lišty a středová konzola) a harmonických odstínů. Sériově jsou dodávány volant v kůži s ovladači tempomatu, zadní opěrka a regulátory nastavení předních sedadel (výška u spolujezdce a sklon opěradla u řidiče), venkovní kliky a ochranné lišty jsou v barvě karosérie. Vnitřní interiér v provedení Karbon je velmi atraktivní nabídkou. Verze GT/Black Edition se nese v duchu úspěchu varianty GT: využití hliníku, specifické kryty vpředu i vzadu, venkovní zrcátka v provedení tmavě šedá, parkovací senzor vzadu, Bi-xenonové samonatáčecí světlomety s ostřikovači. Nabízen je mimo jiné „Pack GT Line“ se sportovními sedadly v provedení v Alcantaře, lištami z pravého hliníku až po palubní desku, pedály s hliníkovým obložením a elektricky nastavitelným sedadlem řidiče v kombinaci s vyhřívanými předními sedadly. Na vrcholu nabídky je varianta Initiale, která přináší klientům nejvyšší nabídky značky Renault, dotek luxusu.

Spolehlivost i v nejtěžších situacích

Již od uvedení na trh v říjnu roku 2007 Renault Laguna prezentuje robustní odolnost své koncepce a tuhost konstrukce. V průzkumech prováděných mezi našimi zákazníky i v nezávisle zveřejněných informacích (naposledy ADAC 2008, kde třetí generace vozu Renault Laguna skončila na druhém místě ve srovnání s prémiovými značkami) byly potvrzeny výsledky hodnocení kvality a spolehlivosti: Laguna na pozici TOP3, pokud jde o kvalitu produktu a služeb. Tyto výsledky potvrzují naše vlastní interní ukazatele již několik let. Záruka na 3 roky – 150 000 km (do dosažení kterékoliv z uvedených mezí), to je argument navíc, který uspokojuje klienty v segmentu, kterým je model Renault Laguna určen.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.