AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.


Ford Transit Connect „Made in Romania“

/V Praze, 9. září 2009/ – Z nové montážní linky v rumunské Craiově sjel včera první sériový exemplář lehkého užitkového vozu Ford Transit Connect.

„Včerejšem byl dalším významným milníkem v historii závodu v Craiově a dokazuje, že plníme svůj slib – transformovat Craiovu v moderní výrobní podnik,“ řekl John Fleming, prezident a generální ředitel Ford of Europe.

Fleming zároveň potvrdil, že vedle Transitu Connect se bude v Craiově vyrábět rovněž nový model malého vozu. Nepůjde přitom o Ka ani o Fiestu. Dalším produktem craiovské továrny má být nový maloobjemový agregát z globální rodiny motorů EcoBoost. Přesné načasování výroby obou novinek bude oznámeno později v letošním roce.

Po dosažení plné kapacity bude továrna v Craiově vyrábět až 300 000 vozidel a 300 000 motorů ročně. Práci zde nalezne přibližně 7 000 lidí.

První Transit Connect vyrobený na zdejší lince byl darován Oblastní nemocnici v Craiově. První komerční dodávky pak zamíří k prodejcům Ford v Rumunsku. Střednědobé plány Fordu nicméně počítají s vývozem většiny místní produkce modelu Transit Connect, zejména do zemí střední a východní Evropy.

„Již od března 2008, kdy jsme se stali vlastníky továrny, začal náš tým usilovně pracovat na tom, abychom zde dosáhli světových standardů kvality a efektivity výroby. Po dokončení modernizace a spuštění výroby na plnou kapacitu bude splněn náš závazek proinvestovat zde 675 milionů eur,“ řekl pan Fleming.

Ford i nadále povzbuzuje své dodavatele k příchodu do Rumunska – ať již prostřednictvím místních dodavatelů, nebo cestou stavby vlastních výrobních závodů. Společnost také vyjádřila zájem využívat v co největší míře místních dodavatelů a služeb za předpokladu, že dosáhnou požadovaných standardů.

Kromě spolupráce s dodavateli, instalace nových výrobních zařízení a modernizace celé infrastruktury věnoval Ford značné úsilí zácviku zaměstnanců. Někteří z nich pracovali po nějakou dobu v jiných závodech Ford, aby načerpali potřebné znalosti, a naopak řada zaměstnanců Fordu z celé Evropy se na jistý čas vypravila do Rumunska proškolit své nové kolegy. Dosud bylo vypsáno na 380 různých školicích programů.

„Historie společnosti Ford v Rumunsku se datuje až do 30. let minulého století, kdy jsme zde zřídili obchodní kancelář a výrobní závod. Třiasedmdesát let poté, co jsme v této zemi poprvé začali vyrábět, se znovu vracíme a otevíráme tak novou kapitolu ve společné historii Fordu a Rumunska. Věřím, že tento nový vztah vydrží po mnoho let a stane se přínosem pro Ford, Craiovu i Rumunsko a jeho lid,“ dodal Fleming.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika