AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Designérská soutěž s Nissanem

Designérská soutěž s Nissanem

Do 27. září probíhá mezinárodní designérská soutěž, kterou společnost Nissan vyhlásila ve spolupráci s Designboom.com. Cílem soutěže určené pro profesionály, studenty designu i amatéry je navrhnout nové, moderní řešení městského parkování.

Úkolem účastníků soutěže je navrhnout moderní parkoviště ve spojení s motivem Nissanu Qashqai. Návrhy mohou řešit libovolný typ městského parkování  – podzemní, venkovní, v budovách, víceúrovňové – s kreativním využitím tvarů, barev, materiálů, zvuků, stejně jako ramp, symbolů, označení atd., Každý návrh zaslaný do soutěže musí obsahovat záběr modelu Qashqai nebo alespoň jeho časti (zpětná zrcátka, maska chladiče, kola, apod.). Qashqai musí byť viditelný ve finálním video ztvárnění, v záběru objektu, na ilustraci nebo výkresu návrhu. Pro soutěžní návrhy jsou k dispozici různé fotografie a video materiál modelu Qashqai, které ho výstižně charakterizují. Po zaregistrovaní do soutěže mají účastníci přístup do obrazového archívu, kde najdou potřebné vizualizace vozu.

Návrhy je možné předložit po bezplatné registraci na stránce http://www.de­signboom.com/…_con­test.php?… ve formě videozáznamů, objektů nebo ilustrací do 27. září 2009.

Porota je složená z předních představitelů společnosti Nissan v oblasti designu pod vedením Shiro Nakamury, Senior Viceprezidenta a ředitele pro design a značku Nissan Co. Ltd a Alfonsa Albaisy, Viceprezidenta pro design Nissan Europe. Přizván byl také např. Alasdhair Macgregor Hastie, kreativní ředitel TBWA\\\\\\\\\­\\\\\\\ G1 pro Evropu, nebo Birgit Lohmannová – šéfredaktorka Designboom.com

Porota udělí ceny za návrhy a studie, které jsou inovační z hlediska formálních, resp. technických aspeků. Cenou za nejlepší návrh je 5 000 EUR, druhé místo bude ohodnoceno částkou 3 000 EUR a třetí 2000 EUR.

Projekty zaslané do soutěže nesmějí být již v realizaci, ani publikované nebo vystavené. Soutěžící musí rovněž zajistit, aby fotografický nebo videomateriál v přihlášených projektech nebyl vázán autorskými právy. Až do vyhlášení výsledků nesmí účastníci nikde zveřejnit své soutěžní práce.

Proč je podmínkou soutěže, aby se v přihlášených pracích objevil Nissan Qashqai? Protože Qashqai je přizpůsobivé městské vozidlo s osobitou elegancí. Je schopné odolat čemukoli, co si na ně město připraví – Qashqai je totiž první „městuodolný“ crossover.

Více informací o soutěži a podmínkách účasti najdete na stránkách http://www.de­signboom.com

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika