AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Citroën DS3: okouzlující přednosti

Model DS3, který bude představen na Frankfurtském autosalonu, otevírá řadu DS. Řadu, která je již svým označením symbolem kreativity a technologie značky Citroën.

Síla vozu DS je už v jeho zadání – radikálním a svůdném stylu, jemuž velký výběr nabízených úprav na míru dokáže zajistit exkluzivnost, dynamickém chování, z něhož na silnici čiší modernost, ve které se snoubí efektivnost a střídmost s inteligentní koncepcí, díky níž je tento vůz multifunkční a ve všech situacích velmi příjemný společník.

DS3 si razí svou vlastní cestu…

  • …a základní pocit, který vyvolává, je touha:

DS svým výrazným stylem a vystouplými liniemi působí jako magnet. Je to opravdu mimořádný vůz, jehož charakter ještě podtrhují originální prvky: „plovoucí“ střecha, žraločí ploutev, která dodává linii bočních oken dynamiku, boční mřížky sání s LED diodami, jež jsou typickým rysem čelní strany…

Vůz DS3 je koncentrátem energie, ale nabízí také jedinečnou atmosféru interiéru, kde působí elegance i technologie a výsledkem je vysoká úroveň kvality. Sofistikovaný přístroj s 3 kuželovitými ciferníky, ovladače na dosah řidiče, nízko položené místo řidiče a obepínající sedadla vyvolávající dojem kokpitu. Dynamiku prostoru zvyšují chromované materiály, které mu dodávají na luxusu a eleganci.

  • … a nabízí živý design přizpůsobitelný na míru:

Existuje totiž spousta modelů DS3, které si každý může vytvořit po svém! Střecha, karoserie, zpětná zrcátka, kola, to vše si majitel může upravit na míru, aby vůz DS vyjadřoval jeho charakter. Uvnitř je možné odít palubní desku, hlavici řadicí páky a spoustu dalších prvků do různých barev, látek nebo materiálů. A co víc, v nabídce je 7 variant osobní úpravy, které odráží trendy a životní styly. DS3: velmi osobní a bezpochyby výjimečný automobilový produkt.

  • … a nabízí zcela moderní vizi požitků spojených s řízením:

Na silnici DS vyniká také: dokáže skloubit radost z řízení a každodenní uživatelský komfort. Mrštná a energická DS3 „přilepí“ řidiče k vozovce a ten může snadno vybírat oblouky a zatáčky. Podle ředitele strategie produktů a trhů skupiny PSA Vincenta Bessona „znamená řízení vozu DS3, že máte silnici v malíčku“. Díky svému energickému chování je jeho řízení živé a přitom nabízí vysokou úroveň ovladatelnosti a bezpečnosti. Pohodlím na palubě se řadí na úroveň, které v tomto typu vozu nebylo ještě nikdy dosaženo.

Od počátku nabízí motor s emisemi 99 g CO2/km, což dokonale zapadá do postavení Citroënu jako výrobce nejekologičtějších vozů. V nabídce je 5 výkonných motorů splňujících normu Euro V:

  • 2 naftové motory HDi s filtrem pevných částic (FAP) o výkonu 110 a 90k
  • 3 benzínové motory THP 150, VTi 120 a VTi 95

U vozu DS bylo také dosaženo výrazného snížení hmotnosti, a to díky novému schématu vývoje, který je zárukou robustnosti. Vůz je vyráběn ve francouzské továrně v Poissy, kde využívá veškerých postupů výrobního systému PSA. Pro příkladnou celkovou kvalitu.

  • … a okouzluje i tím¸ co může nabídnout:

Inovace DS3 je i v tom, že dokáže plnit roli multifunkčního hatchbacku, aniž by to člověk z jeho tvaru předpokládal. Jeho stavba je nesmírně inteligentní, takže může plně využívat své délky 395 cm, šířky 171 cm a výšky 146 cm: palubní deska je položená výš, čímž se získalo více místa pro nohy, zatímco útlá sedadla a zadní linie typu kombi zase nahrávají místu vzadu. Všechny tyhle designérské fígle umožnily, že DS nabízí 5 plnohodnotných míst, mnoho odkládacích přihrádek (například přihrádka před sedadlem spolujezdce o objemu 13 litrů) a prostorný zavazadelník (275 l), jehož objem lze upravovat díky lavici sklopitelné v poměru 2/3 – 1/3.

DS3 zkrášlí život i tím, že zalahodí vašim smyslům, čehož důkazem je HiFi Systém, který je na úrovni domácího zařízení nejnovější generace. Nabídku, která k vozu DS3 patří, doplňuje Citroën ještě o službu Citroën Freedrive, díky níž má například zákazník právo na náhradní vůz v době, kdy je jeho vozidlo na prohlídce v servisu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Standox
Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika