AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
Interaction s.r.o.


Nový model Kia z Nošovic ponese označení Venga

Kia Motors představí na letošním autosalonu ve Frankfurtu poprvé model Kia Venga. Novinka, připravená k sériové výrobě vychází z konceptu Kia No. 3, který byl veřejnosti poprvé prezentován v březnu tohoto roku na ženevském autosalonu.

Kia Venga, navržená a vyvinutá v Evropě, se začne vyrábět letos na podzim v továrně v Nošovicích na severní Moravě. Venga dosahuje délky 4 068 mm a disponuje na svou třídu neobvykle dlouhým rozvorem 2 615 mm, který umožňuje velkorysé pojetí vnitřního prostoru. K tomu přispívá také výška 1 600 mm a efektivní uspořádání konstrukčních prvků. Výsledkem je kompaktní automobil s nadprůměrně prostorným interiérem, který je běžný spíše u větších vozidel nižší střední třídy. Zadní sedadla jsou posuvná, dělitelná v poměru 60/40 a lze je zcela sklopit k podlaze.

Kia Venga je určena výlučně pro evropský trh, kde bude zákazníkům nabízena se zážehovými a dieselovými motory (1,4 l a 1,6 l) generujícími výkony 75 až 115 k.

Jméno nového modelu „Venga“ je odvozeno ze španělštiny a lze ho významově chápat jako výzvu k přesunu, k dynamickému pohybu a dle vyjádření Panu Vainama, ředitele marketingu Kia Motors Europe, se jedná o atraktivní libozvučné jméno a je plně v souladu se sloganem značky „The Power to Surprise“.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Standox