AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.


Kia Motors Czech má nového prezidenta

V čele společnosti Kia Motors Czech stanul nový prezident, pan H. K. Baik (čti Bek), který se v červenci ujal své nové funkce. Před příjezdem do České republiky působil v mateřské firmě v Koreji na pozici ředitele vedoucího pro evropské trhy.

Do automobilového koncernu Hyundai-Kia Automotive Group nastoupil v roce 1985 a od té doby pracoval nejen v korejské centrále, ale také v Rusku a ve Slovinsku. Letos v srpnu oslaví 50 let.

H. K. Baik je v pořadí druhým prezidentem společnosti Kia Motors Czech. Ve své práci hodlá dále vylepšit úspěchy z posledních tří let, během kterých se Kia na českém trhu posunula mezi přední automobilové značky, a díky tomu zažívá i mimořádný prodejní boom a zlepšení prodejních výsledků.

Pan K. H. Kim, který dosud funkci prezidenta zastával, se po čtyřech a půl letech působení v České republice vrátil do mateřské centrály automobilky Kia Motors v Soulu.

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala přes 37 000 vozů.

Nejrychleji rostoucí automobilová značka ve světě Kia Motors Corporation byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Skupina Hyundai-Kia Automotive Group, do které patří, je na 5. místě mezi největšími světovými výrobci automobilů a klade si za cíl probojovat se na první příčky. V současnosti ve 13 výrobních a montážních závodech v 9 zemích světa produkuje téměř 1 500 000 vozidel ročně. Automobily jsou prodávány prostřednictvím sítě oficiálních zastoupení ve 172 zemích celého světa. Kia má dnes 40 000 zaměstnanců.

Kia Motors je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

KIA – The Power to Surprise

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.