AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Výroba hybridního modelu Toyota Auris ve Velké Británii

Společnost Toyota Motor Europe oznámila svůj plán vyrábět plně hybridní verzi modelu Toyota Auris. Výroba by měla probíhat v britském závodu v Burnastonu ležícím v hrabství Derbyshire.

Produkci vůbec prvního plně hybridního vozu Toyota vyráběného na evropském území zahájí Toyota Motor Manufacturing (UK) Ltd (TMUK) v polovině roku 2010. Výrobu motorů převezme závod TMUK v Deeside v severním Walesu. Nový plán byl ohlášen při návštěvě závodu lordem Mandelsonem, prvním státním tajemníkem Velké Británie a ministrem obchodu. Nový plán je dalším důkazem snahy automobilky Toyota o rozšiřování její nabídky hybridních modelů určených pro evropské zákazníky.

„Dnešním oznámením učinila Toyota významný krok k tomu, aby vozy s plně hybridním pohonem byly dostupnější stále širšímu spektru zákazníků. Chceme-li na evropských silnicích potkávat větší počet vozů s nízkými emisemi, jsou takové kroky nesmírně důležité,“ uvedl Tadashi Arashima, prezident a generální ředitel TME.

„Naše rozhodnutí vyrábět ve Velké Británii vůz s plně hybridním pohonem odráží naši plnou důvěru v kvalitu a zasazení pracovníků TMUK i pevnost našeho dlouhodobého partnerství s britskou administrativou. Dnešní oznámení je dobrou zprávou pro Toyotu, naše britské dodavatele i místní obyvatele,“ dodal.

Ministr obchodu Lord Mandelson uvedl: „Je to vítaná a perspektivní investice ve Velké Británii ze strany výrobce světové třídy. Zároveň je to část naší průmyslové strategie nízkých emisí, na jejímž základě se má Británie stát nejlepším místem na světě ve vývoji automobilů s nízkými emisemi. Toto zasazení postavené i na skvělých dovednostech britských pracovníků v automobilovém průmyslu umožňuje společnostem jako je Toyota bezpečně investovat ve Velké Británii do výroby nízkoemisních automobilů. Ukazuje to, že britský automobilový průmysl se již vydal na cestu ke snižování emisí.“

Toyota Auris se na evropských trzích poprvé objevila na jaře 2007. Od té doby se zde prodalo více než 370 000 vozů s tímto modelovým označením. Auris využívá novou technologii pohonu Toyota Optimal Drive a je vybaven motorem 1,33 l dual VVT-I v kombinaci s technologií Start & Stop. Výsledkem je snížení emisí CO2 o 17 % (na 135 g/km) a současně i snížení spotřeby paliva o 19 % (cca 5,8 l/100 km v kombinovaném cyklu).

Společnost TMUK zahájila výrobu v roce 1992 jako první výrobní závod firmy Toyota na území Evropy. Dnes zaměstnává přibližně 4100 pracovníků. Závod do dnešní doby vyrobil přes 2,5 mil. vozů (mj. modelové řady Carina E, Corolla, Avensis a Auris) určených pro evropské trhy i na export mimo kontinent. Toyota do závodu TMUK investovala více než 1,85 mld. eur, přičemž se jedná o jeden z devíti výrobních závodů automobilky Toyota na evropském kontinentu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
Standox