AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz


Podzimní novinky výrobního programu BMW

Mnichov. Novinky výrobního programu značky BMW. Jednou z nich je nový vstupní model BMW řady 3, který zvyšuje počet modelů splňujících emisní normu EU5 na celkových 91.

Uvedením nových modelů se opět posílila pozice značky BMW v oblasti snižování spotřeby paliva, kterou významně překonává své konkurenty v segmentu prestižních vozů.

Omlazení se dotkla také modelů BMW X6 a BMW X5. Pro zážehové modely segmentu Sports Activity Coupé se v nabídce objevil paket Dynamic, který se vyznačuje zvýšením výkonu motoru i upravením vzhledu již tak extravagantního BMW X6. Pro oslavu desetiletého výročí modelů BMW X se na trh dostává speciální edice „10 Years X5“. Novinkou je též nová generace navigačního systému BMW Professional, určená pro oba modely, BMW X6 i BMW X5.

BMW řady 3: nové základní vznětové provedení BMW 316d je nejúspornějším sedanem svého segmentu. Od září 2009 se s modelem BMW 316d na trhu objeví zcela nová podoba typické radosti z jízdy, doplněná ještě větší úsporností než v minulosti. Tento výjimečný sedan je poháněn čtyřválcovým turbodieselem s objemem 2,0 l a největším výkonem 85 kW/115 k při 4000 min-1 s nejvyšší hodnotou točivého momentu 260 Nm při 1750 min-1.

Samozřejmostí, která je obvyklá také u ostatních modelů BMW, je aplikace technologií z programu BMW EfficientDynamics. Jedná se zejména o spojení konceptu regenerace kinetické energie a systému Auto Start Stop, jež společně zvyšují dynamiku a současně snižují spotřebu paliva. To ostatně ukazuje nejen například hodnota zrychlení z klidu na 100 km/h během 10,9 s a nejvyšší rychlosti 202 km/h, ale především také kombinovaná spotřeba podle EU ve výši 4,5 l/100 km, jež odpovídá produkci CO2 118 g/km.

Nabídku výbavy na přání rozšiřuje od podzimu 2009 nový navigační systém BMW Business, který je nyní vybaven nejmodernější verzí ovládacího rozhraní BMW iDrive s tlačítky přímé volby a osmi programovatelnými spínači umístěnými na středovém panelu. Součástí navigačního systému BMW Business je také 8,8palcový displej s vysokým rozlišením 800×480 bodů, stejně tak jako pevný disk s kapacitou 80 GB, určený pro data navigačního systému i hudební soubory majitele. Samozřejmostí je též CD přehrávač.

Modely BMW X: paket Dynamic pro BMW X6 a výroční edice BMW X5. Extravagantní sportovnost jediného vozu segmentu SAC (Sports Activity Coupé) – BMW X6 – může být zvýrazněna exkluzivním paketem Dynamic, který je určený výhradně pro modely vybavené zážehovým motorem. Kromě změn týkajících se vnějšího vzhledu přední i zadní části je největší novinkou především zvýšení výkonu obou zážehových provedení. U přeplňovaného řadového zážehového šestiválce došlo k nárůstu výkonu o 15 kW až na 240 kW/326 k. Výkon osmiválcového modelu BMW X6 xDrive50i narostl dokonce o 30 kW na celkových 330 kW/449 k.

Vnější vzhled se vyznačuje nezaměnitelnými barevnými kontrasty, jež podtrhují značnou sportovnost obou provedení vybavených paketem Dynamic. Oba modely jsou dodávány v bílé barvě Alpine White nebo metalické stříbrné Pearl Silver, které doplňují černě lakovaná 20palcová kola. Celek dále dotvářejí leskle černé rámy bočních oken Shadow Line, zatmavená skla odrážející infračervené paprsky z programu BMW Individual, černé kryty vnějších zpětných zrcátek, černé provedení okolí koncovek výfuku, stejně tak jako lakované brzdové třmeny. Uvnitř umocňují dynamický charakter sportovní sedadla čalouněná kombinací kůže a alcantary v černé barvě. Černý dekor stropu má původ v programu BMW Individual, což platí také o dekoračních lištách s barvou tmavého hliníku. Paket Dynamic dále obsahuje například rovněž ocelové ochranné lišty nástupních prahů.

Od podzimu 2009 jsou modely BMW X5 a BMW X6 na přání k dispozici s novou generací navigačního systému BMW Professional, který se vyznačuje nejen zrychlením a zdokonalením svých funkcí, ale také snadnější a intuitivnější obsluhou, jež jsou u nejnovější generace systému BMW iDrive samozřejmostí. Centrální displej charakterizuje vysoké rozlišení 1280×480 bodů. Součástí navigačního systému BMW Professional je pevný disk pro ukládání navigačních dat a hudebních souborů.

Na oslavu deseti let od založení nového segmentu SAV (Sports Activity Vehicle), které se stalo skutečností s premiérou první generace BMW X5, se na trh dostává speciální edice. nazvaná jednoduše „10 Years X5“. Těchto speciálních modelů se specifickým lakem karoserie, 20palcovými koly a působivým dvoubarevným béžovým čalouněním kůží se vyrobí v různých motorizacích přesně 200 kusů. Do jejich výbavy budou patřit také komfortní sedadla, dekorační lišty provedené v černém pianovém laku či kůží čalouněná přístrojová deska, která přichází z exkluzivního programu BMW Individual.

Automobily této speciální edice bude možné rozpoznat podle loga „10 Years X5“, umístěného na blatnících za předními koly, ale také na prahových ochranných lištách a volantu. Stejné logo, avšak doplněné pořadovým číslem, se objeví také na víku schránky před spolujezdcem.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH