AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Policie dostala Transportery pro krizové situace

Celkem 80 speciálně vybavených Volkswagenů Transporter 4Motion určených pro krizové štáby Policie ČR převzali zástupci jejího velení.

Symbolický klíč od posledních 19 vozů v podobě mobilních kontaktních a koordinačních center dnes od generálního ředitele Import VOLKSWAGEN Group Rudolfa Javurka převzal v prostorách firmy Auto Jarov náměstek policejního prezidenta plk. Ivan Bílek.

Mobilní kontaktní a koordinační centra PČR budou zajišťovat zejména efektivní koordinaci Policie ČR jako složky Integrovaného záchranného systému v případě hrozby či řešení krizové situace. Část z již minulý týden předaných 61 vozů tak například asistuje v postižených oblastech při současných povodních.

„Policie České republiky je náš vážený zákazník a je pro nás vždy mimořádnou událostí, když předáváme naše vozy do aktivní služby, protože Volkswagen se tím podílí na lepší bezpečnosti obyvatel České republiky,“ uvedl k předání Rudolf Javurek.

Projekt Mobilní kontaktní a koordinační centra Policie ČR představuje pořízení 80 speciálně vybavených a upravených Transporterů, které budou rozděleny do všech bývalých okresů České republiky. Celková cena vozů Volkswagen Transporter s pohonem všech kol v provedení 2.5 TDI 4Motion (96 kW / 131 k) se speciální výbavou činí 124 milionů korun. Celý projekt mobilních kontaktních a koordinačních center je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci integrovaného operačního programu „Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik“.

Mezi speciální výbavu Transporteru s dlouhým rozvorem a zvýšenou střechou, kterou budou policisté při plnění svých povinností využívat, je například lokalizační vybavení GPS, navigační a záznamové zařízení, odolný počítač, monitor s dotykovým displejem, kontejnery první pomoci a záchrany, ale také osvětlovací zařízení, zdroj pitné vody, přístřešek včetně skládacích židlí a stolku, proměnná LED informační tabule a generátor elektrické energie. Vozidlo tak může zcela autonomně operovat v terénu nepřetržitě i několik dní.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
BOSCH