AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Chrysler Group LLC a Fiat dokončili globální strategickou alianci

Chrysler Group LLC a Fiat oznámili dokončení globální strategické aliance, kterou tvoří \„nový\“ Chrysler, který disponuje prostředky, technologiemi a celosvětovou distribuční sítí pro účinnější konkurenceschopnost v celosvětovém měřítku.

Jako součást aliance Fiat poskytne společnosti Chrysler jeho platformy pro malé a středně-velké automobily, které umožňují společnosti rozšířit produktovou řadu o vozy s úspornými a ekologickými pohony. Chrysler bude také těžit z přístupu k mezinárodní distribuční síti Fiat, se zvláštním zaměřením na Latinskou Ameriku a Rusko.

\„Toto je velmi významný den, a to nejen pro Chrysler a jeho zaměstnance, kteří setrvali i přes velkou nejistotu v průběhu minulého roku, ale také pro globální automobilový průmysl jako celek,\“ řekl Sergio Marchionne, který dnes byl jmenován generální ředitel skupiny Chrysler LLC. \„Od samého začátku jsem byl skálopevně přesvědčen, že toto spojenectví musí být konstruktivní a je to významný krok směrem k vyřešení problémů, které dopadají na naše odvětví. Nyní se těším na založení nového modelu pro automobilový průmysl a společnou cestu vpřed. \“

Bankrotní soud schválil převod téměř všech aktiv ze společnosti Chrysler LLC do nové společnosti, která se bude jmenovat Chrysler Group LLC.

Chrysler Group se tak stává dceřinnou společností skupiny Fiat s 20% akciovou účastí. Fiat rovněž uzavřel řadu dohod nezbytných k přenosu technologií a platforem na nový Chrysler. Fiat bude svůj akciový podíl zvyšovat až na 35 % v případě, že dosáhne jednotlivých bodů dohody. Fiat nemůže získat většinový podíl v Chrysler Group, dokud nebudou vyrovnány všechny finanční závazky vůči státu.

Odborová organizace UAW a penzijní fondy vlastní 55% akciový podíl. Americkému ministerstvu financí a kanadské vládě připadá podíl ve výší 8 % a 2%.

Generálním ředitelem byl jmenován Sergio Marchionne, současný ředitel společnosti Fiat SpA. Chrysler bude řízen devítičlennou správní radou složenou ze 3 členů ze společnosti Fiat, ze 4 členů americké vlády, po 1 členu z kanadské vlády a odborové organizace UAW. Předsedou představenstva byl jmenován Robert C. Kidder a další členové budou jmenováni později.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.