AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein


Nissan otevírá nový závod v Petrohradu

Dne 2. června byla slavnostně zahájena výroba v novém montážním závodě společnosti Nissan v Petrohradu. Závod s kapacitou 50 000 vozů ročně bude vyrábět SUV Nissan X TRAIL a sedan business třídy Nissan Teana.

Petrohradský závod zpočátku zaměstná 750 pracovníků v jedné směně. Další pracovní místa vytvářejí dodavatelé společnosti Nissan a firmy, které budou závodu poskytovat pomocné služby. Nová továrna bude významným přispěním ke strategii udržitelného růstu a návratu k ziskovosti, kterou společnost Nissan přijala.

Nissan se vždy snaží využívat příležitosti a vyrábět vozidla blízko důležitého trhu, aby mohl pružněji reagovat na jeho měnící se požadavky. Rusko je pro společnost Nissan jedním z nejvýznamnějších trhů: zaujímá první místo v Evropě a páté místo celosvětově a je rovněž důležitou součástí strategie aliance automobilek Renault a Nissan. Tržní podíl Nissanu zde činí v současné době 5,7 %.

Zahajovacího ceremoniálu se zúčastnili zástupci federální a regionální vlády v čele s Vladimirem Putinem, premiérem Ruské federace, a Valentinou Matvienko, guvernérkou Petrohradu.

„Dnešek je pro společnost Nissan v Rusku významným dnem,“ prohlásil Carlos Ghosn, prezident a generální ředitel společnosti Nissan. „Otevření továrny v Petrohradu za současných podmínek je důkazem naší víry ve vysoký potenciál ruské ekonomiky.“

  • * *

Společnost Nissan která zaměstnává po celém světě 180 000 lidí. V roce 2009 plánuje zkonstruovat, vyrobit a prodat přes 3 miliony osobních a užitkových vozů ve více než 190 zemích.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Standox
Siems & Klein