AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Nové Scirocco R – ze závodního okruhu na silnici

Nelze nalézt lepší čas a lepší místo pro světovou premiéru: souběžně se startem 24hodinovky na Nürburgringu představí Volkswagen nové Scirocco R. Tento víkend se poprvé setká nekompromisní sportovní vůz a závodní okruh, který vyžaduje od řidiče maximum.

Rok po uvedení třetí generace Scirocca představí Volkswagen na Nürburgringu nejsilnější sériové Scirocco, které bylo kdy vyrobeno. Jeho turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI se může pochlubit impozantním výkonem 195 kW (265 k) a 350 Nm točivého momentu. Dynamika novinky je tak stejně omračující jako upravený podvozek, který poskytuje optimální trakci také díky novému elektronickému diferenciálu XDS.

Design Scirocca R z velké části vychází ze závodního Scirocco GT24: vpředu si nelze nevšimnout velkých otvorů pro sání vzduchu v předním nárazníku, které slouží k optimálnímu chlazení motoru a brzd, integrovaného spoileru a bi-xenonových světlometů. V zadní časti se novinka u závodního speciálu inspirovala velkým střešním spoilerem, černým difuzorem a chromovanými koncovkami výfuků. Bočnímu profilu Scirocca R dominují masivní prahy a speciální 18palcová kola z lehkých slitin „Talladega“.

Volkswagen ukáže potenciál nového Scirocca R během 24hodinového závodu se svými závodními speciály. Na startu se objeví celkem pět vozů Scirocco GT24, které budou pilotovat mj. Dr. Ulrich Hackenberg, šéf vývoje značky Volkswagen, mistr světa v rallye Carlos Sainz, nebo letošní vítěz Rally Dakar Giniel de Villiers.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku

Fotogalerie: Nové Scirocco R – ze závodního okruhu na silnici

FotografieFotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
BMW Group Česká republika
Toplac s.r.o.
BOSCH
Mercedes-Benz