AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
BusPoint


Mogul Safety Cup 2009 – kurz bezpečné jízdy zdarma

Mogul Safety Cup 2009 – největší bezpečnostní akce pro širokou motoristickou veřejnost zaměřená na praktický výcvik bezpečné jízdy.

Máme za sebou předposlední čtvrtý termín, ten navštívilo více než 500 osob a 369 osob se aktivně zúčastnilo jízd. Akce se zúčastnili zájemci z celé České republiky. Akce Mogul Safety Cup se koná v Global Assistance Racing Aréně Autodromu Česká Lípa, kde se kurzy bezpečné jízdy vyučují již řadu let.

Unikátní na této akci je to, že na ní může přihlásit každý řidič starší 18 let, vlastnící automobil. Kurz je zcela zdarma. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.mogulsafe­tycup.cz a zapsat si již poslední termín, ten je o víkendu 6.-7. června od 8:30 hodin.

Škola i zábava

Jedinečná bezpečnostní akce Mogul Safety Cup, není pouze o naučení jak zvládnout krizové situace za volantem, tak jak to u takových kurzů většinou bývá. Akce má daleko širší rozměr. Mogul Safety Cup chce naučit řidiče především základům bezpečné jízdy, od správného usazení za volantem po zvládnutí krizových situací, které se simulují na kluzných foliích. Následuje jízda zručnosti, kde si řidiči vyzkouší průjezd slalomem, tedy správné držení volantu.

Součástí byla prezentace péče o vůz od partnerské společnosti Automyčka Express, jejíž služeb mohli návštěvnící využít. Partner akce společnost Bridgestone, každému z návštěvníků změřila tlak v pneumatikách, popřípadě ho uvedla na správné hodnoty, zjistí hloubku dezénu a tyto hodnoty vepsala do kartičky, kterou každý návštěvník našel za stěračem svého vozu.

Akce je věnována nejen jezdcům, ale také spolujezdcům a dětem. Pro ty byl připraven doprovodný program. Děti i dospělí se mohli vyřádit na herních konzolích X-Box 360, vyzkoušet si jízdu na terénních čtyřkolkách a ochutnat nejednu specialitu místní restaurace.

Partner akce společnost BESIP se prezentoval promítáním videí „Nemyslíš, zaplatíš“, které se snaží o názornou ukázku toho co se může za volantem stát. Tradičně největší pozornost návštěvníků přitahoval simulátor nárazu. Jde o velmi užitečné zařízení, ve kterém člověk může na vlastní kůži zažít, co se děje uvnitř vozu v případě nehody ve třicetikilometrové rychlosti. A pak mnohem lépe pochopí, proč jsou povinné bezpečnostní pásy a dětské autosedačky.

Neomezuje se přitom pouze na technickou prezentaci. K dispozici návštěvníkům byly i odborné rady techniků. Sobotní den, byl něčím vyjímečný, akce Mogul Safety Cup měla pokračování v nedaleké Mimoňi, kde se každoročně pořádá největší sraz fanoušků aut a tuningu – Mimoňské války, již 14. ročník byl právě místem, kde MSC měl své vyvrcholení v podobě diskotéky. Na té se sešlo během noci více než 1500 návštěvníků.

Následující termín, 6.-7.červen bude obohacen o prezentaci policejní techniky, akci navštíví zástupci jednotlivých partnerů a akce bude slavnostně ukončena.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Standox
Mercedes-Benz
BOSCH
Toplac s.r.o.