AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein


Subaru představuje nabroušenou Imprezu 2.5 WRX 265 MR09 na českém trhu

Subaru ČR uvádí na trh nový modelový rok 2009 Subaru Impreza 2.5 WRX s označením 265, s přitvrzeným podvozkem a výkonnějším motorem (195 kW / 265k) pro ještě adrenalinovější zážitky na hraně a ještě vyšší výkon bravurně přenášený na vozovku.

WRX 265 nabízí výkon a jízdní zážitky pro opravdové nadšence. Jako vždy používá stálý pohon všech kol Symmetrical AWD, který je základní technologií značky Subaru, stejně tak jako originální plochý přeplňovaný motor boxer s protiběžnými písty o objemu 2,5l.

Motorizace Pod kapotou Imprezy WRX 265 bije agregát SUBARU BOXER nabízející úchvatný výkon 265 k – tedy více než dostatečný ke zvýšení hladiny adrenalinu v krvi. Motor SUBARU BOXER pod kapotou WRX 265 je ikonou dokonalé vyváženosti, stability a hladkého dávkování výkonu. Díky novému většímu turbodmychadlu a několika dalším vylepšením může motor WRX 265 v modelovém provedení 2009 nabídnout výkon 265k a točivý moment 343 N.m v širokém pásmu otáček.

Podvozek a řízení Impreza 2.5 WRX nabízí výtečné držení stopy díky stálému pohonu všech kol Subaru Symmetrical AWD se zlepšeným odpružením kol vyladěným a přitvrzeným tak, aby ovládání vozu bylo co nejpřesnější. Do řízení byl nově přidán tlumící ventil, který redukuje zpětné rázy do volantu a řízení je také pocitově příjemnější. Byly použity silentbloky ze specifikace STI pro zlepšení ovládání v přímém směru a pro ještě lepší odezvu řízení. Dále došlo k zesílení stabilizátorů na průměru o 1 mm, a bylo vyladěno odpružení k docílení lineární odezvy a minimální prodlevy: Přední náprava 38 N/mm (u MY08 to bylo 26.5 N/mm) Zadní náprava 34 N/mm (u MY08 to bylo 24 N/mm)

Základní technické parametry Maximální výkon 195 kW (265k) / 5200 ot/min Maximální toč. moment 343 Nm / 4000 ot/min Zrychlení 0–100 km/hod 6,0s Max. rychlost 209 km/hod Spotřeba paliva 14,4 / 8,1 / 10,4 l/100 km Emise CO2 341 / 193 / 247 g/km

Design, interiér a výbava Novinka inspirovaná světem rallye je vyzdobena atraktivními exteriérovými doplňky, jako je např. zvětšený zadní spoiler, střešní okno, 17“ litá kola ve speciální barvě, přední mřížka chladiče je podobná jako u STI s kovovým ornamentem WRX.

Design interiéru je odrazem dynamických vnějších křivek a tvarů a podílí se na vytvoření prostornější kabiny tohoto vozu s intenzivním dojmem kvality a sportovního naturelu vozu. Obě přední sportovní sedadla s vyšitým červeným logem WRX zajišťují vynikající úroveň pohodlí a skvělé boční vedení. Jejich dvojité červené obšití a stehování zase zdůrazňuje sportovní příslušnost a geny, stejně jako hliníkové pedály. Tříramenný volant je vybaven tlačítky ovládání audio soustavy a tempomatu. Výčet prvků výbavy můžou ještě doplnit xenonové HID světlomety, mlhovky, vyhřívání čelního okna či systém bezklíčkového otevírání vozu a systém startování tlačítkem Start/Stop. V ČR se bude nové WRX nabízet v jedné úrovni výbavy s označením WRX 265.

Impreza 2.5 WRX 265 – základní prvky výbavy  6× Airbag (přední, boční, okenní)  automatická klimatizace  sportovní sedadla s vyšitím WRX  hliníkové pedály  dělená zadní sklápěná sedadla (60:40)  elektricky sklopná zrcátka se směrovými blikači  rádio s 6 CD měničem a ovládáním na volantu  tempomat  HID xenonové přední světlomety s ostřikovači  šedá hliníková kola 7JJ x 17“ s 225/45 R17 pneu Dunlop  5-ti stupňová sportovní manuální převodovka  Hill Start Assist systém  bezklíčkové otevírání vozu a systém startování tlačítkem Start/Stop

Cena Cenová úroveň plně reflektuje tržní trendy a stejně jako u celé generace Imprezy 09 se neodchyluje od loňského modelu, ale naopak v lepší specifikaci výbavy ve zcela novém paketu zůstává na ceně 898 800 Kč vč. DPH, 755 294 Kč bez DPH.

Subaru ČR počítá s prodejem kolem 20 – 30 ks ročně, bude se tedy jednat o víceméně specifickou a limitovanou nabídku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku

Fotogalerie: Subaru představuje nabroušenou Imprezu 2.5 WRX 265 MR09 na českém trhu

FotografieFotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.