AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.


Peter Horbury novým ředitelem pro design ve Volvo Car Corporation

Společnost Volvo Car Corporation včera jmenovala Petera Horburyho do pozice nového viceprezidenta pro design. Nahradí tak Steva Mattina, který se rozhodl firmu opustit.

S platností od 1. května převezme Peter Horbury ve svých 59 letech odpovědnost za divizi designu produktů ve společnosti Volvo Cars. Pod jeho vedením bude probíhat další etapa vývoje designu automobilů Volvo.

Horbury je v současnosti výkonným ředitelem pro design ve společnosti Ford Motor Company a je odpovědný za designovou strategii a za její realizaci u všech modelů značek Ford, Lincoln a Mercury v Severní Americe. Předtím Horbury zastával pozici výkonného ředitele pro design ve skupině Premier Automotive Group (PAG), kde vedl strategii designu produktů značek Aston Martin, Jaguar, Land Rover a Volvo. Horbury má více než dvacetileté zkušenosti s luxusními automobily a je považován za jednoho z nejuznávanějších vedoucích pracovníků v automobilovém průmyslu.

V letech 1991 až 2002 byl Peter ředitelem pro design ve společnosti Volvo Car Corporation, kde vedl týmy designérů působící ve Švédsku, ve Španělsku a v Kalifornii. Byl odpovědný za vytvoření a realizaci nového stylového designového jazyka všech nových modelů v 90. letech včetně SUV XC90, i za návrh mnohokrát oceněných konceptů Environmental Concept Car či Safety Concept Car.

„Jsme velmi rádi, že se Peter vrací do společnosti Volvo. Ve své pozici bude hrát významnou roli při rozvoji našeho skandinávského designu a při dalším vývoji atraktivních automobilů pro prémiový segment trhu\" říká Stephen Odell, prezident a generální ředitel společnosti Volvo Car Corporation.

Horbury se narodil ve městě Alnwick v britském hrabství Northumberland. V roce 1974 úspěšně dokončil studium automobilového designu na Royal College of Art a v roce 1972 získal bakalářský titul na College of Art and Industrial Design v Newcastle-upon-Tyne. V roce 1998 ho časopis Autocar vybral designérem roku. Během své 35-leté kariéry se podílel na designu více než 60 automobilů, nákladních vozů, autobusů a motocyklů.

„Jsem velmi potěšen tím, že mohu být zpět ve Švédsku u skvělé značky, jakou Volvo nepochybně je. Volvo má velmi silnou designovou identitu, proto pro mne bude poctou pracovat s týmem této značky na vývoji skandinávského designu u budoucích produktů a přispět k dalšímu rozvoji společnosti“, říká Peter Horbury.

„Rád bych také popřál Stevu Mattinovi hodně úspěchů v jeho další kariéře a poděkoval mu za jeho práci pro Volvo Cars“, uzavřel Stephen Odell.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
BOSCH