AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz


Toyota uvedla na český trh nový Avensis

České zastoupení automobilky Toyota uvedlo na český trh novou generaci vozů střední třídy Avensis ve dvou karosářských verzích, čtyřech stupních výbavy, s třemi zážehovými a třemi vznětovými motory. Ceny začínají od 559 900 Kč.

Podle údajů českého zastoupení Toyoty dosáhl dosavadní Avensis v loňském roce na českém trhu ve svém segmentu tržního podílu 1,5 %. Od nové generace si slibují zlepšení tohoto ukazatele na 2 %. Pro letošní rok si u Toyoty stanovili prodejní cíl ve výši 500 vozů, jejichž výroba probíhá ve Velké Británii. V designu i konstrukci jsou zohledněny potřeby a vkus evropských zákazníků. Zájemci o tento vůz mají v České republice na výběr ze stupňů výbavy Terra, Luna, Sol a Premium. Sol se dodává se všemi motory kromě zážehové jednotky 1.6 Valvematic, ostatní varianty mají k dispozici omezenější výběr kombinací motorů a převodovek, přičemž levnější varianty jsou poháněny méně výkonnými motory a dražší naopak těmi výkonnějšími. Rozpětí cen sahá od 559 900 Kč za sedan Terra 1.6 Valvematic do 884 900 Kč za kombi Premium 2.0 D-CAT 150 s šestistup­ňovou samočinnou převodovkou. Tento model je také jediným Avensisem, pro který lze za příplatek 55 000 Kč objednat tzv. Safety Pack, tedy bezpečnostní paket, jehož součástí je adaptivní tempomat ACC, přednárazový bezpečnostní systém PCS, systém udržování vozidla v jízdním pruhu LKA propojený s varováním při vybočení z jízdního pruhu LDW.

Pouze pro vyšší stupně výbavy Sol a Premium s tzv. Luxury Packem (nelze pro 1.8 Valvematic), tedy luxusním paketem, který zahrnuje kožené čalounění a elektrické seřizování polohy předních sedadel a volantu s pamětí pro 2 polohy, je určen tzv. Multimedia Pack, tedy multimediální paket, jehož součástí je navigační systém s pevným diskem 40 GB (z toho 10 GB pro hudbu), Audiosystém 3 (měnič CD/MP3, dva tunery, 11 reproduktorů, Bluetooth) a zadní kamera. Pro verze Sol lze Luxury Pack objednat samostatně za 50 000 Kč (standardně pro Premium) a Multimedia Pack pouze v kombinaci s Luxury Packem za celkových 110 000 Kč (příplatek pro verzi Premium je 45 000 Kč). Již základní modely Terra přicházejí na trh s kompletní bezpečnostní výbavou (sedm airbagů, stabilizační systém VSC+), takže hlavní rozdíly mezi dražšími modely spočívají především v úrovni komfortní výbavy a použitých materiálů.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH