AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.


Volkswagen Golf Plus 2009: modernizace techniky i vzhledu

Po necelých čtyřech letech představil Volkswagen na autosalonu v Boloni modernizované provedení řady Golf Plus, jejíž vzhled se přiblížil šesté generaci Golfu. Nový Golf Plus bude uveden na evropské trhy již v březnu 2009.

Opticky se nový Golf Plus přibližuje k šesté generaci klasických modelů Golf, jejíž prodej byl v Evropě zahájen nedávno. Platí to zejména pro přední část vozu. Kromě toho prošly úpravami zadní nárazník a podélné střešní nosiče. Balíček optických změn u exteriéru završují nová ocelová a hliníková kola. V interiéru se modernizovaný Golf Plus vyznačuje novými detaily, jako jsou nové potahové látky nebo již v nových vozech Golf použité přístroje, volanty a ovládací prvky nové generace automatické klimatizace Climatronic. Rovněž po technické stránce využívá modernizovaný Golf Plus řešení, která Volkswagen uvedl do tohoto segmentu poprvé v nových vozech Golf. Kromě nových, hospodárných a velmi tichých motorů TDI s přímým vstřikováním common rail (66 kW/90 k až 103 kW/140 k) mezi ně patří také celá řada dalších inovací. Například konvenční samočinné převodovky byly u nových modelů Golf Plus nahrazeny hospodárnými dvouspojkovými převodovkami DSG se šesti nebo sedmi stupni pro jízdu vpřed. Dalšími novinkami na palubě vozů Golf Plus jsou na přání dodávaný adaptivní tempomat ACC s automatickou regulací odstupu od vpředu jedoucího vozidla, parkovací asistent „Park Assist“ a zpětná kamera.

Golf Plus má i nadále výhradně čtyřdveřovou karoserii s velkým zadním výklopným víkem a ve své třídě patří mezi vozidla s nejvyšší úrovní variability a praktičnosti. Těchto předností bylo dosaženo mimo jiné lehce vyvýšenými sedadly s velmi vzpřímenou polohou sezení, dále zadní lavicí, která je podélně posuvná v rozsahu 160 mm (sedák dělený a sklopný v poměru 40:60 %, opěradlo v poměru 40:20:40 %), na přání dodávaným sklopným opěradlem spolujezdce, variabilní podlahou zavazadlového prostoru, speciálním konceptem odkládacích schránek a velkorysou nabídkou místa pro cestující a jejich zavazadla. Přístroje mají nyní stejné grafické zpracování jako v nových vozech Golf, Passat a Passat CC. Dominantní jsou dva kruhové přístroje, které jsou již v základní výbavě ozdobeny rámečky z matného chromu. Stupnice přístrojů jsou podsvíceny bíle nezávisle na tom, zda jsou zapnuté světlomety. Rovněž bílá je grafika multifunkčního ukazatele mezi otáčkoměrem a rychloměrem, dodávaného nyní sériově už od základní verze. Ručičky přístrojů svítí červeně. Podobně jako u vozů Golf a Passat se i do modelů Golf Plus dostává nová generace volantů se zdokonaleným vzhledem a příjemnějším hmatovým dojmem. Vozy objednané s automatickou klimatizací Climatronic se mohou pochlubit také nově vyvinutým panelem regulace teploty a větrání.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein
Standox
Mitsubishi Motors Česká republika