AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Volvo S60 Concept: premiéra v lednu 2009

Na mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu bude mít světovou premiéru studie budoucího nástupce modelové řady Volvo S60, který přijde na trh v roce 2010. Volvo zveřejnilo první snímek.

Začátkem ledna se otevřou brány Detroitského autosalonu a jeho návštěvníci budou moci v expozici švédské automobilky Volvo obdivovat dynamicky pojatou studii čtyřdveřového sedanu střední třídy. Volvo S60 Concept podle tiskové zprávy výrobce velmi zřetelně ukazuje podobu budoucího nástupce modelové řady Volvo S60, který se začne vyrábět v roce 2010. „Chystáme se nabídnout ještě víc vzrušující a dynamický design a současně si zachovat vedoucí pozici v oblasti bezpečnosti. Tento koncepční vůz ukazuje část naší budoucnosti. Naznačuje, že zcela nový sedan S60 bude jedním z nejsilnějších konkurentů v prémiovém segmentu CD,“ říká Stephen Odell, prezident a výkonný ředitel společnosti Volvo Car Corporation. „Design koncepčního vozu je vizuálním příslibem skvělých jízdních vlastností, které nadchnou i automobilové nadšence, a mohu vás ujistit, že zcela nový sedan S60 nabídne sportovní svezení jako dosud žádné Volvo,“ doplňuje Stephen Odell.

Na prvním snímku nejsou vidět všechny detaily. Je však na něm zcela zřejmá elegantní linie střechy ve stylu kupé a nově tvarovaná ramenní část, kterou prochází jemná dvojitá „vlna“ sahající od čelních světlometů až k zadním svítilnám. „Nechali jsme se inspirovat útesy a vlnami na švédském pobřeží a dosáhli jsme vzrušujícího spojení dramatičnosti a smyslnosti,“ vysvětluje Steve Mattin, ředitel pro design společnosti Volvo Car Corporation. Velmi zajímavý je také interiér, v němž vyniká plovoucí středová konzola ručně vyrobená z křišťálu firmou Orrefors. Středová konzola sahá od přístrojové desky až k opěradlům zadních sedadel. Křišťál v sériové výrobě asi neuvidíme, ale Steve Mattin poznamenává, že tento vzrušující experiment by mohl v budoucnosti přinést použití nových materiálů, které by se křištálu podobaly.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika