AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.


Nissan 370Z Coupe: debut v Los Angeles

Od 19. do 30. listopadu se bude konat tradiční autosalon Greater Los Angeles Auto Show, který se zaměřuje z nemalé části na design a koncepty budoucnosti. Jednou ze sériových novinek bude zcela nový Nissan 370Z Coupe.

Nástupce současného Nissanu 350Z se bude jmenovat 370Z. Tato změna názvu reflektuje přechod z motoru V6 3,5 litru na větší jednotku V6 o objemu 3,7 litru, která se již objevila pod kapotou například Infiniti G37 Coupe. Nissan zatím nezveřejnil žádné podrobnosti, pouze první fotografie, z nichž je patrné, že designéři sice ponechali „zetku“ jeho typickou siluetu. Ta je však narušena zbytečně komplikovanými tvary předních a zadních světlometů, které příliš nezapadají do konceptu jednoduchého sportovního kupé, jehož vlastnosti jsou dané velkým a výkonným motorem uloženým vpředu a pohonem zadních kol.

Také interiér je v základních rysech shodný s předchůdcem. Jednotlivé detaily jsou však propracovanější a přinejmenším lépe vybavené varianty budou mít komplikovanější ovládání s „klávesnicí“ a multifunkčním ovladačem pod velkoplošným displejem v horní části středové konzoly. Nissan 370Z Coupe modelového roku 2009 je první novou generací tohoto relativně dostupného sportovního vozu od jeho znovuzrození v roce 2002. Prodej v USA začne krátce po výstavní premiéře začátkem roku 2009. Pravděpodobný termín uvedení této novinky na trh v Evropě je na jaře 2009. Výroba roadsteru 350Z pokračuje v modelovém roce 2009 bez výraznějších změn.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
Toplac s.r.o.
Standox