AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Chevrolet GPiX Crossover Coupe Concept

Americká značka Chevrolet si pro letošní jubilejní 25. ročník mezinárodního autosalonu v brazilském Sao Paulu připravila koncept malého SUV, přičemž je pravděpodobné, že se podobný vůz objeví v sériové výrobě.

General Motors se chystá vstoupit do nového segmentu, alespoň v regionu Mercosur. V Sao Paulu nedávno představená studie Chevrolet GPiX vznikla v brazilském designérském středisku General Motors Design. Výrobce vůz označuje jako Crossover Coupe, nicméně ve skutečnosti se jedná o malé třídveřové SUV s poměrně velkou světlou výškou, která odpovídá podmínkám a charakteru silnic v rozvíjejících se zemích. Zkratka GPiX je pseudonymem pro „Global Image“, kde G znamená „global“ a PiX vzniklo z „picture“ nebo „image“. Tvář této studie přebírá typické rysy globální DNA značky Chevrolet a podle vyjádření Jaime Ardily, prezidenta General Motors Brazil and Mercosur, je pravděpodobné, že z tohoto konceptu vzejde celá řada nových modelů pro brazilský trh a další země Mercosuru.

Studie jezdí na sedmnáctipalcových kolech, vpředu je vybavena světlomety LED a její atraktivnost zvyšuje prosklená panoramatická střecha. Interiér je čtyřmístný a všechna sedadla jsou sklopná, přičemž sklopením sedadel vytvořená podlaha je zcela rovná. Moderní přístrojová deska je vybavena dobře čitelnými digitálními displeji. Samozřejmostí jsou moderní zábavní a komunikační systémy s možností snadného připojení externích přístrojů. Brazilské designérské středisko General Motors patří do globální sítě celkem jedenácti studií GM, v nichž pracuje více než 1100 designérů. V současnosti probíhá rozšíření a modernizace brazilského studia (nové bude například pracoviště virtuální reality 3D), kde bude místo současných 79 pracovat 190 profesionálů, přičemž plocha designérského střediska se více než ztrojnásobí z 3000 m2 na 9150 m2.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.