AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.


Brazilská premiéra: Renault Sand’up Concept

Mezi významné trhy pro francouzskou automobilku Renault patří Jižní Amerika. Koncem října měl premiéru na autosalonu v Sao Paulu zajímavý koncept Sand’up.

Design studie Renault Sand’up Concept vznikl v brazilském designérském středisku Renault Design America Latina a premiéra se odehrála 27. října na výstavě Sao Paulo Motor Show. Sand’up vychází z techniky sériového vozu Sandero Stepway (varianta u nás prodávané Dacie Sandero ve stylu vozů SUV s upravenou karoserií a vyšší světlou výškou), který je představitelem v Brazílii oblíbeného segmentu vozů s označením „urban sport vehicle“ (Sandero Stepway se prodává také v Argentině). Sand’up Concept ztělesňuje představu kompaktního kupé 2+2 s modulární karoserií, která umožňuje snadnou přeměnu vozu v otevřený kabriolet nebo pro převoz velkých nákladů praktický pikap. Vnější rozměry jsou 4100×1800×1620 mm a pohon předních kol obstarává čtyřválec 1.6 Biofuel (etanol a/nebo benzin) o výkonu 79 kW (107 k) na benzin, resp. 82 kW (112 k) na etanol.

Čtyřmístná studie Sand’up je vybavena dvěma mohutnými hliníkovými oblouky, které spojují přední část střechy se zadními světlomety. Sklopením zadních sedadel se vůz promění v pikap, přičemž inteligentním mechanismem lze prodloužit ložnou plochu o dalších 400 mm, takže je možné přepravovat předměty o délce až 1700 mm. Užitečná hmotnost vozu je 500 kg. Pokud začne pršet, stačí připevnit k oběma střešním obloukům červenou pevnou střechu. Vzhledem k převládajícím provozním podmínkám na jihoamerickém kontinentu si tato studie uchovává robustní vzhled s kombinací šedých a červených ploch. Zadní svítilny jsou vybaveny diodami LED a vnější zpětná zrcátka po stranách vozu nahradily dvě malé kamery, jejichž obraz se promítá na displej v přístrojové desce. Vzhůru výklopné dveře vyrobené z průsvitného skla mají elektrohydraulické ovládání jako koncept Laguny Coupé.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
Standox