AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Kia Sportage 2009: další facelift

Kia Sportage 2009: další facelift

Vozy SUV Kia Sportage se prodávají od roku 2004 a v Evropě dokázaly o svých kvalitách přesvědčit již více než 125 000 zákazníků. Pro modelový rok 2009 připravil korejský výrobce další facelift tohoto modelu.

Výroba vozů modelové řady Sportage určených pro evropské trhy pokračuje v Žilině na Slovensku (rozběhla se tam v polovině roku 2007). Modernizace se týká především designu exteriéru a poznáte ji podle nové přední masky s pozměněnými světlomety, nově tvarovaných nárazníků vpředu a vzadu, blatníků a šestnácti- nebo sedmnáctipalcových kol z lehké slitiny. Všechny modely Sportage 2009 jsou vybaveny dvojitou koncovkou výfuku. Interiér Kia zatraktivnila kvalitnějším čalouněním sedadel a montáží nové generace autorádií RDS s přehrávačem CD, vstupy AUX, USB a zdířkou pro iPod. Další modifikace zahrnují tlustší věnec volantu, zdokonalenou ochranu proti krádeži a vypínání čelního airbagu spolujezdce pro montáž dětské sedačky.

Modernizovaná Kia Sportage nejen lépe vypadá, ale měla by i lépe jezdit. Dostala totiž upravený posilovač řízení, tvrdší tlumiče, šestnáctipalcová kola s pneumatikami 215/65 R 16 a větší přední brzdové kotouče s vnitřním chlazením o průměru 300 mm. Podle výrobce je prý jízda příjemnější rovněž díky snížení hladině hlučnosti, na které se podílí optimalizovaný tvar vnějších zpětných zrcátek a lepší utěsnění elektricky ovládaného střešního okna. Cestující zajisté ocení také evropským postavám přizpůsobený tvar sedadel, jejichž sedáky jsou o 40 mm delší a o 20 mm širší. Kdo tahá často přívěsy, zajisté ocení zvýšení maximální přípustné hmotnosti přívěsu na 1800 kg.

Kia je natolik přesvědčena o špičkové kvalitě svých vozů vyráběných v žilinské továrně, že i pro Sportage poskytuje stejný rozsah velkorysých záruk jako pro Cee’d. Konkrétně se jedná o tříletou záruku na celý vůz bez jakéhokoli kilometrového omezení, dále o pětiletou záruku na celý vůz s omezením 150 000 kilometrů a sedmiletou na poháněcí ústrojí, rovněž s omezením na 150 000 km. K tomu se řadí ještě desetiletá záruka proti prorezivění. Nabídku tvoří tři modely Active, Comfort a Exclusive v kombinaci se dvěma zážehovými (čtyřválec 2.0 16V CVVT/104 kW a 2.7 V6/129 kW) a jedním vznětovým motorem (2.0 CRDi VGT/110 kW). U čtyřválců je možnost volby mezi pohonem předních nebo všech kol. Základní ceny se pohybují v rozpětí od 499 980 Kč do 759 980 Kč, přičemž využití služeb KIA Finance je honorováno bonusem ve výši 50 000 Kč.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
BOSCH
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.