AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Zimní pneumatika Firestone Winterhawk 2

Podle vyjádření výrobce se zdokonalené zimní pneumatiky Firestone Winterhawk 2 svými vlastnostmi zaměřují na zajištění maximální ovladatelnosti vozu, mimořádného jízdního komfortu a hospodárnosti provozu.

Firma Bridgestone uvedla letos na trh nové zimní pneumatiky značky Firestone Winterhawk 2, u nichž vyzdvihuje nejen excelentní přilnavost na sněhu, ale také zdokonalené výkonové parametry na suchém a mokrém povrchu, výtečný jízdní projev a ekonomické výhody plynoucí z optimalizované životnosti. Stejně jako předešlá generace Winterhawk má i Winterhawk 2 směrový dezén. Během vývoje byl kladen velký důraz na bezpečnost a jízdní komfort. Speciální pryžová směs s vysokým podílem siliky zajišťuje dobrý výkon na sněhu a vyvážené vlastnosti na mokru. Velké množství lamel a hran v dezénu běhounu zaručuje optimální trakci a brzdění na zasněženém povrchu a ledu, zatímco prodloužené boční hrany dezénu zajišťují excelentní ovladatelnost na sněhu a maximální stabilitu v zatáčkách.

Trojrozměrný profil lamel v ramenní oblasti pomáhá pneumatikám Winterhawk 2 při průjezdu zatáčkami na mokrém povrchu, neboť zpevňuje dezén, a tím zajišťuje bezpečnou ovladatelnost. Propojením bloků lamel uprostřed běhounu se zvýšila stabilita. Výsledkem jsou dobré jízdní vlastnosti na suchém povrchu, optimalizované chování během brzdění a prodloužená životnost pneumatiky, díky níž se zlepšila hospodárnost provozu. Na větší odolnosti vůči aquaplaningu se podílejí mj. tři široké obvodové drážky v dezénu běhounu, které rychle odvádějí vodu a rozbředlý sníh ze stopy. Pneumatiky Winterhawk 2 se v České republice prodávají v 24 rozměrech s profilovými čísly 45 až 70 a rychlostními indexy T (do 190 km/h) a H (do 210 km/h) pro ráfky s průměrem 13 až 17 palců.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.