AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.


Volkswagen Passat CC: od 779 900 Kč

Od června se na českém trhu prodává nový Volkswagen CC. Interiér je sice jen čtyřmístný a ceny nikterak nízké, ale vše dokáže nahradit atraktivní design a bohatá výbava se zajímavými technickými novinkami.

Termín čtyřdveřové kupé si sice protiřečí, protože kupé má pouze dvoje boční dveře, ale charakter nového vozu Volkswagen Passat CC vystihuje vcelku dobře, neboť střecha tohoto elegantního sedanu je o poznání nižší a její oblouk dynamičtější než u klasických sedanů Volkswagen Passat, takže do jisté míry může připomínat sportovní kupé. Není to ovšem myšlenka originální. Mercedes-Benz vyrábí totiž podle stejného vzoru již více než čtyři roky modelovou řadu CLS, která vychází ze sedanů Třídy E. Nicméně Volkswagen nehodlá soupeřit s třícípou hvězdou, nýbrž chce nabídnout svým zákazníkům stylisticky atraktivnější a luxusněji pojatou alternativu své klasické kolekce ve střední třídě.

Nabídka na českém trhu začíná na částce 779 900 Kč, za kterou lze pořídit model Passat CC vybavený motorem 1.8 TSI o výkonu 118 kW/160 k a šestistupňovou mechanickou převodovkou. Trochu větší dynamiku slibuje o 29 kW/40 k výkonnější dvoulitr TSI nabízený alternativně se samočinnou převodovkou Tiptronic. Pokud raději čerpáte do svého vozu naftu, budete mít na výběr ze dvou výkonových stupňů nového common railu 2.0 TDI (103 a 125 kW/140 a 170 k). V obou případech se můžete rozhodnout mezi klasickým manuálním řazením nebo pohodlnou převodovkou DSG, která si zachovává účinnost mechanické převodovky a současně poskytuje komfort na úrovni nejlepších samočinných převodovek. Základní cena všech čtyřválcových modelů se drží pod hranicí jednoho milionu korun.

Vrcholem řady je pak šestiválec 3.6 FSI o výkonu 221 kW/300 k s pohonem všech kol 4Motion a převodovkou DSG, jehož základní cena je 1 075 700 Kč. Základní výbava čtyřmístných modelů Passat CC je bohatá a zahrnuje řadu prvků, které se pro klasický Passat nedodávají vůbec nebo jen za příplatek. K zajímavým novinkám patří například speciální pneumatiky Continental ContiSeal na sedmnáctipalcových litých kolech. Ochranná vrstva na vnitřní straně plášťů dokáže ihned zacelit trhlinu způsobenou předmětem o průměru až 5 mm, a tím zabránit úniku vzduchu z pneumatiky. Další technickou inovací je aktivní systém Lane Assist pro udržování vozu ve svém jízdním pruhu a podvozek s adaptivním tlumením DCC. K paletě nabízených asistenčních systémů řidiče patří rovněž adaptivní tempomat ACC s automatickou regulací odstupu a automatický parkovací asistent Park Assist, který najde vhodnou mezeru pro parkování a během parkovacího manévru za řidiče převezme řízení. Výrobu sedanů Volkswagen Passat CC zajišťuje německý závod Emden.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.