AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint


Alfa 147 Ducati Corse: oslava vítězství

Legendární italské značky Alfa Romeo a Ducati vytvořily společné partnerství, které přineslo úspěchy závodního týmu Ducati Corse v mistrovství Moto GP. Italská automobilka vytvořila pro nadšence omezenou sérii Alfa 147 Ducati Corse.

V loňské sezoně Moto GP získal mistrovský titul australský jezdec Casey Stoner na Ducati a italský výrobce sportovních motocyklů tento úspěch oslavil ve spolupráci se značkou Alfa Romeo, která je oficiálním dodavatelem automobilů pro závodní tým Ducati Corse. Výsledkem je omezená série sportovně laděných tří- a pětidveřových hatchbacků Alfa 147 Ducati Corse, jejichž přední kola jsou poháněna turbodieselem 1.9 JTDm 16V o výkonu 125 kW/170 k, díky němuž dosahuje vůz zrychlení z 0 na 100 km/h za 8 s a největší rychlosti 215 km/h. Přenos hnací síly na vozovku v zatáčkách a na kluzkém povrchu zlepšuje samosvorný diferenciál Q2. Zážitky ze sportovní jízdy umocňuje agresivnější charakteristika pedálu plynu po stisknutí tlačítka Sport na přístrojové desce.

Od běžných modelů Alfy 147 se zvláštní edice Ducati Corse odlišuje optickým paketem, jehož součástí jsou speciální osmnáctipalcová litá kola s pneumatikami 225/40 R 18, červeně lakované brzdové třmeny, stříbřité kryty vnějších zpětných zrcátek, zadní spoiler a loga Ducati. Vozy Alfa 147 Ducati Corse se dodávají ve třech barvách: bílé, černé a červené. Sportovní úpravy v interiéru zahrnují například hliníkové sportovní pedály, kůží čalouněná sportovní sedadla a přístroje s logem Ducati Corse a červenými podklady. Na snímku Casey Stoner, úřadující mistr světa v Moto GP, se strojem Ducati a speciálním modelem Alfa 147 Ducati Corse.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.