AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Honda Accord: 8. generace v prodeji

Honda Accord: 8. generace v prodeji

Nejnovější, v pořadí již osmá generace vozů střední třídy Honda Accord se od června prodává na českém trhu. Základní ceny jednotlivých modelů sahají od 619 000 do 1 049 000 Kč.

Honda Accord si již dlouho pěstuje pověst sportovně laděné alternativy hlavního proudu ve střední třídě. Touto cestou kráčí i v červnu na český trh uvedená osmá generace, která stejně jako její předchůdce nabízí zákazníkům volbu mezi čtyřdveřovým sedanem a pětidveřovým kombi. Sportovní charakter těchto nových vozů vyjadřuje dynamičtěji pojatý design, ale Honda se u nového Accordu zaměřila také na zvýšení úrovně jízdního komfortu a aktivní i pasivní bezpečnosti. Za tím účelem vybavila některé modely pokrokovými asistenčními systémy. Stranou nezůstala ani ochrana životního prostředí, což dokládá trojice inovovaných motorů splňujících již dnes limity emisní normy Euro 5, která vstoupí v platnost v září 2009.

Rozhodně zajímavá je již nejlevnější nabídka sedanu Accord s dvoulitrovým čtyřválcem OHC i-VTEC (115 kW/156 k) v provedení Comfort za 619 000 Kč (kombi je o 30 tisíc Kč dražší). Jeho základní výbava zahrnuje stabilizační systém VSA se stabilizací přívěsu, šest airbagů, aktivní opěrky hlavy, elektricky ovládaná boční okna a vnější zpětná zrcátka, palubní počítač, dvouzónovou automatickou klimatizaci, šestnáctipalcová hliníková kola a vestavěné autorádio s přehrávačem CD/MP3, šesti reproduktory a ovládáním na volantu. O něco lépe vybavené je nejlevnější vznětové provedení 2.2 i-DTEC Elegance (110 kW/150 k) za 709 tisíc Kč, které má navíc přední mlhovky, alarm, tempomat, kožený volant, samoztmívací vnitřní zpětné zrcátko, čidlo deště a sedmnáctipalcová kola. Ještě bohatší výbavu mají modely Executive a Top Executive dodávané s motory 2.4 i-VTEC (148 kW/201 k) a 2.2 i-DTEC. K technologickým lahůdkám nejvyššího stupně výbavy Top Executive patří adaptivní tempomat ACC (udržuje bezpečný odstup od vpředu jedoucích vozů), systém CMBS (upozorňuje řidiče na nebezpečí srážky a v případě nevyhnutelného nárazu samočinně brzdí, aby se omezily následky nehody) a systém LKAS (varuje řidiče před nechtěným opuštěním jízdního pruhu a samočinně řídí, pokud řidič nereaguje).

Všechny motory mají standardně šestistupňovou mechanickou převodovku, pro větší zážehový čtyřválec se dodává také pětistupňová samočinná převodovka. Nevýhodou nabídky českého dovozce je téměř vyloučená možnost individualizace jednotlivých stupňů výbavy nad rámec jejich standardní specifikace. To platí i pro navigační systém (poprvé v Accordu s mapami ČR, Slovenska, Polska a Maďarska) dodávaný pouze pro špičkové verze Top Executive.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Standox