AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Chevrolet HHR na českém trhu!

Chevrolet HHR na českém trhu!

U vybraných autorizovaných prodejců automobilů značky Chevrolet můžete od letošního června zakoupit evropské provedení amerického Chevroletu HHR se zajímavým designem ve stylu retro.

Chevrolet HHR je první skutečně americkou konstrukcí v nabídce evropského Chevroletu, jehož ostatní produkty mají jihokorejský původ. V Severní Americe přišel tento zajímavě navržený vůz na trh v červenci 2005 a celková výroba již překročila hranici 300 tisíc vozů. Loni na podzim byl Chevrolet HHR uveden také na evropské trhy a od letošního června se prodává v jediném modelovém provedení LT se základní cenou 612 900 Kč i u nás, byť pouze v omezeném rozsahu u čtyř autorizovaných značkových prodejců v Čimelicích, Kladně, Náchodě a Opavě-Komárově. Bezesporu nejzajímavější je na Chevroletu HHR jeho design, který je moderní interpretací víceúčelového Chevroletu Suburban z roku 1949. Ten se vyznačoval mohutnou přídí s osobitou chromovanou maskou chladiče, zvýrazněnými blatníky a vysokou kapotou a relativně nízkým prosklením prostorné kabiny. Chevrolet HHR všechny tyto prvky převzal, a tak vznikl jedinečný vůz, který na silnici rozhodně nepřehlédnete.

Pokud u Chevroletu HHR očekáváte „americké“ rozměry a minimálně velkoobjemový šestiválec pod kapotou, budete zklamáni. Tento praktický a prostorný vůz není totiž ani 4,5 metru dlouhý a pohon u něho obstarává zážehový čtyřválec ECOTEC 2,4 litru s proměnným časováním ventilů o výkonu 125 kW/170 k, který se standardně dodává s pětistupňovou mechanickou převodovkou. Tu lze za příplatek 50 tisíc Kč nahradit čtyřstupňovou samočinnou převodovkou. Výrobce udává kombinovanou spotřebu paliva 8,6 l/100 km s ručně řazenou převodovkou a 9,0 l/100 km se samočinnou skříní. Vůz je postavený na rozvoru 2631 mm a má vnější rozměry 4475×1755×1588 mm. Standardní výbava je americky bohatá, takže v ceníku naleznete pouze dvě další příplatkové položky: elektricky ovládané střešní okno za 20 tisíc Kč a metalický lak za 13 tisíc Kč. Na palubě pětimístného vozu nechybí čelní a okenní airbagy, stabilizační systém ESP, kožené čalounění, elektrické seřizování sedadla řidiče, sklopné sedadlo spolujezdce, vyhřívání předních sedadel, klimatizace, tempomat a rádio s přehrávačem CD/MP3, vstupem AUX, ovládáním na volantu a sedmi reproduktory.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika