AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Lisaři WITTE Automotive umí i barevné plasty

Společnost WITTE Automotive jde s dobou a v barvách vyrábí ve svých závodech v RIKU (Německo) a Nejdek plastové díly pro automobilky Daimler a Volvo.

Z nejdeckého závodu na výrobu zamykacích systémů a klik dodává 7 odstínů krytky na sedačkové zámky a typické červené indikátory. Výroba barevných plastů je náročná nejen na přesnost odstínu, který musí splňovat vysoké nároky zákazníka na barevně jednotný interiér vozu, ale také na přesný technologický postup a formu, jež na daný odstín mají rovněž vliv. Práce lisařů ve WITTE Automotive není tedy jen šedivá, ale hraje různými barvami.

Složité testy jsou podmínkou úspěchu

Hana Heroutová z nejdecké zkušebny popisuje náročnost testování barvy: „U zákazníka se sjedou všichni dodavatelé interiérových dílů. Dodávané výrobky jsou postupně osvěcovány třemi různými normovanými světly a koloristky – vývojářky posuzují jednotnost odstínu všech dílů, tedy i našich, navzájem.

Barevné plasty WITTE Automotive se vyhodnocují nejen přímo v úseku plastů, ale také materiálovým technikem ze zkušebny, který má k dispozici dva speciální spektrofotometry. „Nejdůležitějším kritériem,“ dodává Heroutová, „je ale vizuální hodnocení dané barvy, protože tak vidí náš výrobek v interiéru svého vozu konečný zákazník.“ K tomu nám slouží koloristická skříň se šesti normovanými typy osvětlení. Mimo to se musí barevné plasty podrobit zkouškám stárnutí při působení světla.

Stroje stárnou rychleji než lidé, proto nesmí odpočívat

V současné době firma vyrábí barevné plasty na menších lisovacích strojích ve vstřikovně, která pracuje v nepřetržitém provozu. Lisaři, kterých je stále nedostatek, se tedy kromě černé setkávají i s dalšími barevnými variacemi. Barvy, jako je terakota, spojíme spíše s koupelnou nebo zahradou než s interiérem vozidla.

Kvalifikovaná práce v regionu

V období 1.7.-31.8. se všichni zájemci o pozici lisař/-řka mohou informovat o svém pracovním uplatnění ve společnosti WITTE Automotive v Nejdku. Navíc získají úspěšní kandidáti v rámci akce „Barevná vstřikovna“ malý letní dárek.

Barevné plasty dodává také jeden ze specialistů na výrobu plastů ze skupiny WITTE německá společnost RIKU.

Kontakt: Mgr. Martina Poštová Interní komunikace a PR

WITTE Automotive WITTE Nejdek, spol. s r.o. Rooseveltova 1299 362 21 Nejdek Tel.: +420 359 016 998 Fax: +420 359 016 590 E-mail: martina.posto­va@witte-automotive.cz

Autor: redakce AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein