AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
BusPoint


Stipendium má přivést do Bosche nové odborníky

Vysokoškoláci mohou dosáhnout na osm tisíc korun měsíčně, nejvyšší suma pro středoškoláky je dva tisíce.

Stipendium má přivést do Bosche nové odborníky

Studenti jihlavské Střední školy technické mají od září společně s posluchači vybraných oborů na čtyřech technických vysokých školách (ČVUT Praha, VUT Brno, TU Liberec a VŠB-TU Ostrava) možnost získat stipendium od strojírenské firmy Bosch Diesel Jihlava.

„Chceme si tak zajistit kvalifikované pracovníky, kteří budou pro naši firmu pracovat,“ uvedl Joerg Pollak, obchodní ředitel firmy. Studenti, kteří chtějí toto stipendium získat, se totiž mimo jiné musí zavázat, že ve firmě odpracují určitý počet let. Pro budoucí absolventy Střední technické školy půjde o jeden, případně dva roky a pro vysokoškoláky o jeden až tři roky, záleží na délce stipendia. Stipendisté zároveň musí každý rok strávit u firmy šest nebo čtyři týdny jako praktikanti nebo jako brigádníci. Od vysokoškolských stipendistů se pak očekává, že zde napíší i svou diplomovou práci.

„Počítáme s padesáti stipendisty ze třetího a čtvrtého ročníku střední školy a patnácti vybranými ze třetích, čtvrtých a pátých ročníků vysokých škol,“ upřesnil Oldřich Židlík, vedoucí oddělení náboru firmy.

Nejen stipendium láká nové zaměstnance

Program stipendií navazuje na další náborové akce. V dubnu tohoto roku firma informovala uchazeče o zaměstnání pomocí tzv. High-Tech dne. Studenti vysokých škol navíc mají možnost placených praktických stáží v závodu a zároveň zde mohou pracovat na svých diplomových pracích. V roce 2007 využilo možnost stáže 66 vysokoškoláků, sedm jich zde vypracovalo diplomovou práci. Dále firma nabízí Vstupní program pro mladé inženýry.

Se Střední školou technickou v Jihlavě Bosch již spolupracuje pět let. Učitelé odborného výcviku se podílí na dalším rozvoji zaměstnanců firmy v Závodní škole a středoškolští studenti patří k nejčastějším návštěvníkům firemního školicího střediska. V letošním školním roce jich tam 244 absolvovalo odbornou praxi v 5 různých oborech.

Autor: Bosch

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox