AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Jihlavská firma Bosch oslavila 15. leté výročí

Zaměstnanci firmy Bosch oslavili v sobotu 21.6. na Rodinném dnu 15. leté výročí založení firmy v Jihlavě.

Program, v němž nechyběli šermíři, jízda na koni, spousta her a soutěží a kapela MAXIM Turbulenc, přilákal do jezdeckého areálu v Jihlavě Sasově zejména děti.

Firma Bosch Diesel s.r.o. byla založena v roce 1993 jako společný podnik německé firmy Robert Bosch GmbH ze Stuttgartu a jihlavského strojírenského závodu Motorpal a.s.. Prvními produkty byla jednoválcová čerpadla. Postupně se začal sortiment jihlavského závodu rozšiřovat a zejména řadová čerpadla, jejichž produkce skončila v roce 1999, mu vynesla v rámci koncernu Bosch a mezi zákazníky velice dobré jméno. Díky tomu přicházely do Jihlavy stále nové výrobky a zároveň stoupal počet zaměstnanců. Před devíti lety pracovalo ve firmě necelých osm set lidí. S výstavbou závodu III na Pávově se však jejich počet zvýšil na současných 6200.

V Jihlavě tak stojí jeden z největších výrobních závodů pro dieselové vstřikovací systémy ve skupině Bosch. Od roku 1993 zde firma Bosch investovala téměř 700 milionů EUR. Hlavní část výrobního programu firmy tvoří komponenty palivového vstřikovacího systému Common Rail. Své výrobky firma dodává předním celosvětovým výrobcům automobilů.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem v oblasti technologií a služeb. Ve svých obchodních divizích automobilové a průmyslové techniky, spotřebního zboží a techniky budov dosáhlo přibližně 271 000 pracovníků v roce 2007 obratu 46,3 miliard eur. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 300 dceřiných a regionálních společností ve více než 50 zemích světa. Tento celosvětový svazek vývojových, výrobních a odbytových firem je předpokladem pro další růst. Bosch investuje každoročně více než 3 miliardy eur do výzkumu a přihlásil celosvětově více než 3000 patentů. Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861 – 1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“.

Autor: Bosch

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika