AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Baterie pro hybridní jednotky se budou vyrábět v Koreji

Firma Bosch a Samsung SDI Co. Ltd. plánují společný podnik pro vývoj a výrobu lithium-iontových baterií.

Bosch v čele vývoje

Bosch investuje každoročně více než 3 miliardy eur do výzkumu a přihlásil celosvětově více než 3000 patentů. Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861 – 1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“.

Společný podnik je před otevřením

Robert Bosch GmbH a korejská společnost Samsung SDI Co. Ltd. se rozhodly založit společný podnik pro vývoj, výrobu a prodej lithium-iontových baterií. Plánuje se, že tento společný podnik, který ponese název „SB LiMotive Co. Ltd.\\\\\\\" a jehož hlavní sídlo bude v Koreji, zahájí svou činnost v září roku 2008. Akciový podíl firmy Robert Bosch GmbH bude činit 50 procent a akciový podíl firmy Samsung SDI Co. Ltd. také 50 procent – Obě společnosti budou zastoupeny rovným dílem jak ve vedení podniku, tak v představenstvu. Založení společného podniku stále čeká na schválení ze strany antimonopolních ú­řadů.

Hybridní pohony a lithium-iontové baterie

Společnosti plánují svoji spolupráci na vývoji, výrobě a celosvětovém prodeji lithium-iontových baterií pro automobilové aplikace. Lithium-iontové baterie jsou základem výhledových technologií v automobilech jako jsou hybridní nebo elektrické pohony. V souvislosti se svým projektem hybridní jednotky již firma Bosch nashromáždila rozsáhlé odborné znalosti v oblastech jako je výkonová elektronika, inteligentní nabíjení a vzdálená správa baterií Battery Management, elektrické motory, převodovky nebo měniče DC/DC. Hlavním zřetelem firmy Samsung SDI Co. Ltd. je další vývoj lithium-iontových baterií, které již tato firma vyrábí pro velké množství výrobců laptopů, mobilních telefonů a elektrického nářadí. V roce 2007 firma Samsung SDI Co. Ltd. vyrobila 376 miliónů bateriových článků. Dnes stojí firma Samsung na mezinárodní čelní pozici v technologii lithium-iontových bateriových článků.

Autor: Bosch

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.