AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Bellagio Fastback Touring: exkluzivní kombi

Kategorie vozů Shooting Brake vznikla v 50. letech ve Velké Británii. Jsou to rychlé, sportovní, ale současně prostorné a praktické vozy kategorie Grand Turismo. Zpravidla jsou vyráběné v malých počtech s využitím techniky exkluzivních sportovních vozů.

Tomuto vymezení odpovídá také nové kombi Bellagio Fastback Touring, které postavila znovuobnovená karosárna Carrozzeria Touring Superleggera na základě luxusního sedanu Maserati Quattroporte. Toto pětimetrové sportovní kombi dokáže díky osmiválci Maserati o objemu 4,2 l a výkonu 295 kW/400 k zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,2 s a dosáhnout největší rychlosti 275 km/h. Po dynamické stránce tedy majitel takového vozu nemusí slevit nic ze svých vysokých nároků, neboť přestavbou sedanu na kombi se pohotovostní hmotnost zvětšila o pouhých 50kg (pohotovostní hmotnost 2020 kg). Také bezpečnost má být na stejně vysoké úrovni jako u sériového Maserati. Zavazadlový prostor lze uspořádat a vybavit podle požadavků majitele, ať už k jeho koníčkům patří golf, lov, lyžování nebo cokoli jiného. V každém případě vznikne sklopením zadních sedadel prostorný zavazadlový prostor s délkou ložné plochy 1,80 m. Jeho základní objem 500 l se tím ztrojnásobí. Vzadu jsou jen dvě sedadla, takže vůz je jen čtyřmístný, a prostor mezi nimi opět vybízí k individuálnímu řešení, které může zahrnovat například bar, malou chladničku nebo prostor pro herní konzolu.

Karosárna Carrozzeria Touring bude toto exkluzivní kombi vyrábět na objednávku movitých klientů. Provedení a samozřejmě také výsledná cena vozu (ta dosahuje vždy úrovně supersportovních vozů) záleží na objednaném výchozím modelu Maserati Quattroporte a zákazníkem zvolené konfiguraci vozu. Některé možnosti individualizace interiéru jsme již naznačili výše, další možnosti skýtá široká škála materiálů a barev. Na závěr ještě pár čísel: Bellagio Fastback Touring má rozvor 3064 mm a vnější rozměry 5052×1895×1438 mm. Zpomalení vozu zajišťují kotoučové brzdy Brembo s vnitřním chlazením. Vpředu mají průměr 330 mm, vzadu 316 mm. Na devatenáctipalcová kola se montují pneumatiky 245/40 R 19 vpředu a 285/35 R 19 vzadu.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.