AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Peugeot nabízí nového Partnera

Peugeot nabízí nového Partnera

Český dovozce automobilů Peugeot uvedl na trh druhou generaci užitkových a osobních vozů Peugeot Partner. Novinka je citelně větší než původní Partner, který se bude nadále prodávat jako Partner Origin.

V řadě užitkových vozidel Peugeot, která pokrývá požadavky na objem nákladového prostoru od 2,5 do 17 m3, je modelová řada Partner druhou nejmenší. Partner se vyrábí od roku 1995 a celkově vzniklo ve španělském závodě Vigo více než dva miliony těchto vozů, jejichž obliba je větší v osobním než v užitkovém provedení. Peugeot postavil novou generaci praktických vozů Partner na základě modelové řady 308, přičemž v porovnání s původním Partnerem je novinka o poznání větší a při jízdě překvapí vysokou mírou komfortu, který je plně srovnatelný s osobními vozy. To se týká jak odpružení, tak i odhlučnění kabiny (užitkové provedení je přirozeně o něco hlučnější). Poprvé budou k mání dvě délky karoserie, ale o čtvrt metru delší varianta se bude dodávat až od listopadu 2008. Krátký Partner v užitkovém provedení nabízí základní objem nákladového prostoru 3,3 m3 a užitečnou hmotnost 625 až 850 kg. Větší verze pojme až 3,7 m3, hmotnost nákladu je u ní omezena na 750 kg. K zajímavým prvkům výbavy patří speciální přepážka, která umožňuje prodloužit nákladový prostor, a takzvaný „girafon“, tedy výklopná zadní část střechy pro přepravu velmi dlouhých předmětů.

Osobní verze jsou zaměřené na využití ve volném čase a slyší na jméno Partner Tepee (název je odvozen z francouzského „Transport de Person“). Jejich pětimístná karoserie s rozvorem 2728 mm a vnějšími rozměry 4380×1810×1801 až 1862 mm nabízí v závislosti na uspořádání sklopných zadních sedadel zavazadlový prostor o objemu 675 až 3000 litrů. Od druhé poloviny letošního roku se bude osobní Partner poprvé dodávat také s výklopným oknem zadního víka. Na výběr jsou zážehové a vznětové čtyválce o objemu 1,6 l. Zážehová „šestnáctistovka“ je vyladěna na výkon 66 kW (90 k), pro osobní verzi Tepee to může být až 80 kW (109 k). Turbodiesely se dodávají třech výkonových stupních: 55 kW (75 k), 66 kW (90 k) a 80 kW (109 k), z nichž jen první dva najdete v ceníku užitkového Partnera, jehož ceny se pohybují od 304 900 Kč do 379 900 Kč (bez DPH). Osobní variantu Partner Tepee mohou zákazníci objednávat ve stupních výbavy Confort, Premium a Outdoor, přičemž rozpětí základních cen sahá od 354 900 Kč do 564 900 Kč (včetně DPH). Tyto zaváděcí ceny platí do 31. července 2008.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH
Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Standox