AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Opel Insignia: velké ambice

Opel Insignia: velké ambice

Opel představil první oficiální nekamuflované snímky nové generace své střední třídy, která má nahradit stávající Opel Vectra. Insignia přináší nový design, propracované technologie a má pomoci k omlazení image značky.

Nový Opel Insignia se veřejnosti představí poprvé na autosalonu v Londýně v červenci 2008. Od zahájení prodeje budou řadu zážehových poháněcích jednotek tvořit čtyři motory, od zážehového čtyřválce o výkonu 85 kW/115 k až k motoru V6 s výkonem 191 kW/260 k. Pro milovníky vznětových motorů bude k dispozici dvoulitrový čtyřválec ve třech výkonových stupních od 81 kW/110 k do 118 kW/160 k. Postupem času se bude nabídka rozšiřovat. V plánu jsou jak mimořádně úsporné modely EcoFLEX, tak i výkonnější varianty. Všechny motory se budou dodávat v kombinaci s šestistupňovou mechanickou nebo samočinnou převodovkou.

Kromě předního pohonu bude Opel ve svém rüsselsheimském závodě vyrábět také varianty s pohonem všech kol, jejichž předností má být vyspělý systém řízení jízdní stability. Pro všechny modely je připraven mechatronický podvozkový systém FlexRide, ale z dosud uveřejněných informací není zcela zřejmé, na co se v případě tohoto systému může případný zájemce těšit. To neplatí pro zcela novou generaci adaptivních světlometů AFL s devíti různými světelnými režimy pro různé jízdní situace, jehož součástí jsou i zvláštní světlomety pro denní svícení tvořené světelnými diodami LED s mizivou energetickou spotřebou. Prodej Insignie začne na evropských trzích v listopadu letošního roku se dvěma druhy pětimístné karoserie, jejíž délka narostla až k 4,83 m.

Autor: Michaela Maierová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.