AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
BusPoint


Volkswagen Caddy Maxi: prostorný praktik

Divize užitkových vozidel značky Volkswagen uvedla na český trh novou karosářskou variantu modelové řady Caddy. Její přívlastek Maxi jasně sděluje charakter této novinky. Kromě dodávkového provedení jsou k dispozici i osobní verze Kombi a Life.

Propast, která ještě donedávna oddělovala světy osobních a užitkových automobilů, se začíná rychle zaplňovat. Téměř každou dodávku lze zakoupit také v provedení pro přepravu většího počtu osob a stále početnější je také skupina modelů zaměřených na rodinné využití. Komfort těchto vozů dosahuje zpravidla slušné úrovně, která snese srovnání s průměrem osobních vozů odpovídající kategorie, ale užitné parametry definované především velikostí nabízeného vnitřního prostoru, variabilitou uspořádání interiéru a užitečným zatížením vysoce předčí běžná kombi a v mnohých ohledech i jednoprostorové vozy. Hlavním mottem je praktičnost. Podle stejného vzoru byl navržen také nový Volkswagen Caddy Maxi.

Volkswagen tímto novým modelem zaplnil ve své nabídce poměrně velkou mezeru mezi modely Caddy a Transporter/Mul­tivan/Caravelle. Novinka vznikla prodloužením karoserie vozu Caddy o 470 mm, z čehož 320 mm připadá na zvětšení rozvoru, který je nyní třímetrový, a 150 mm na delší zadní převis. Výsledkem je mimořádně prostorný vůz, který v osobním provedení dokáže přepravit pět až sedm osob včetně jejich početných zavazadel. Skříňový Caddy Maxi se může pochlubit nákladovým prostorem o objemu 4,2 metru krychlových. Přístup do interiéru usnadňují boční posuvné dveře po obou stranách a místo výklopné stěny mohou být vzadu praktičtější křídlové dveře. U osobního provedení Caddy Maxi Life je při plném obsazení k dispozici zavazadlový prostor o objemu 380 l, v pětimístné konfiguraci již 1350 l a pokud se sedadla druhé řady sklopí a třetí řady vyjmou, pak to může být až 3800 l. Přístrojová deska i celý interiér splňují nejvyšší nároky na účelnost a praktické využití. Použité plasty jsou robustní a snadno udržovatelné. Z hlediska výbavy si lze dopřát téměř vše, co cestování zpříjemňuje a usnadňuje: od klimatizace, přes vyhřívání sedadel až po vyspělý navigační systém s velkoplošným barevným displejem. V nabídce zákazníci naleznou zážehový motor 1,6 l o výkonu 75 kW (102 k), a pak dvě vznětové jednotky 1.9 TDI/77 kW (105 k) a 2.0 TDI/103 kW (140 k). Všechny modely se dodávají s pohonem předních kol a mechanickou převodovkou, která je u obou slabších motorů pětistupňová a u dvoulitrového turbodieselu šestistupňová. Motor 1.9 TDI lze alternativně objednat s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Základní ceny verze Caddy Maxi Life sahají od 586 781 Kč do 710 923 Kč včetně DPH, skříňové verze a kombi jsou levnější.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Standox
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.