AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Krátce ze světa motorismu č. 6

Krátce ze světa motorismu č. 6

Co týden dal a vzal aneb i dvěma větami může se stát člověk vzdělancem.

Porsche nedávno převzalo většinový podíl v koncernu VW Group a hodlá toho plně využít. V nejbližší době tak začne vyvíjet menší SUV, které by bylo založeno na Audi Q5, opakovat se tak bude partnerství, které si již značka vyzkoušela v případě Cayennu a VW Touaregu.

Aston Martin potvrdil, že do výroby míří jak otevřená varianta „bondovského“ speciálu DBS, tak i extrémní V12 Vantage RS. Jeho výkon by skutečně měl dosahovat 600 koňských sil, šéf automobilky Dr. Ulrich Bez ovšem také dodal, že půjde pouze o limitovanou­ sérii.

Šéf koncernu General Motors Bob Lutz oznámil zpoždění výroby lithio-ionových baterií, které mají pohánět nový hybridní Chevrolet Volt. Znovurozjetí vývoje, výzkumu a následné výroby má začít v červenci, ačkoliv stále není jasné, která firma tím bude pověřena.

Ferrari představí na zářijovém autosalonu v Paříži nový model. Vycházet by měl z osmiválcového F430, podstatné ovšem je, že by se mělo jednat o vůbec první kupé-kabriolet v dějinách značky se skákajícím koníkem ve znaku.

Daimler, rodičovská automobilka Mercedesu, oznámil, že během dvou let ukončí výrobu vozů Maybach. Tato známá luxusní značka byla vzkříšena v roce 2001 jakožto soupeř Rolls-Royce, její prodeje však nikdy nedosahovaly astronomických výšin a v poslední době padají čím dál tím níže.

Tesla konečně zahájila výrobu Roadsteru, prvního plně elektrického sportovního vozu na světě. Očekává se, že letos bude vyráběno maximálně 5 kusů týdně, v příštím roce by se pak produkce měla dostat až na 100 vozů měsíčně.

Kia započala práce na vývoji nového modelu. Název prozatím nebyl stanoven, jisté ovšem je, že půjde o pick-up, který by měl na amerických trzích soupeřit s Hondou Ridgeline.

Úspěch luxusních značek Infiniti (od Nissanu) a Lexusu (od Toyoty) zřejmě velmi inspiroval korejskou automobilku Hyundai. V roce 2010 by se proto ráda zařadila po jejich bok s novou luxusní odnoží, jejíž fungování si začne v brzké budoucnosti ověřovat na čínském trhu.

Nissan GT-R má za sebou první start v japonské sérii okruhových závodů Super GT. Na okruhu v Suzuce přitom ihned dosáhl neuvěřitelného úspěchu, když ovládl kvalifikaci a posléze i samotný závod, jenž dokončil na prvním a druhém místě.

Britská organizace Thatcham představila zástupcům médií, pojišťoven a státních orgánů tři nové technické inovace, které dokážou zmírnit následky nehod při nízkých rychlostech, nebo těmto nehodám dokonce zcela zabránit. Jako nejlepší byl vyhodnocen systém City Safety představený na novém Volvu XC60, které se v nejbližší době objeví v sériové výrobě.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
BMW Group Česká republika
Siems & Klein
BOSCH