AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Dekarbonizace spalovacího prostoru

Dekarbonizace spalovacího prostoru

Jednoduchá aplikace pro běžné motoristy.

Společnost I.O.B. spol. s r.o., výhradní distributor automobilových chemických kapalin BG Products pro ČR a SR, představila na trhu unikátní výrobek BG Platinum 44K® vhodný pro účinnou preventivní dekarbonizaci spalovacího prostoru a vstřikovacího systému benzínového motoru.

Mnozí majitelé automobilů s benzínovými pohonnými jednotkami a obzvláště s přímým vstřikováním řeší nyní, možná více než kdy jindy, problém se úsadami karbonu uvnitř motoru. Americká značka BG Products má v této oblasti dlouholeté zkušenosti a nabízí velmi jednoduché řešení s inovovaným výrobkem BG Platinum 44K®.

Problémy se vznikem karbonových úsad ve spalovacím prostoru motoru a jeho vstřikovacím systému nejsou ničím novým a bohužel často přicházejí negativní účinky postupně, takže nelze proti nim ihned účinně reagovat. S přibývajícími kilometry však u takto postiženého motoru dochází ke snížení výkonu, zvýšení spotřeby paliva a motor navíc produkuje podstatně vyšší množství škodlivých emisí. Často se motoristé dovídají o skutečném stavu jejich motoru až při návštěvě Stanice technické kontroly.

Měření emisních hladin motoru totiž okamžitě poodhalí možnou přítomnost karbonu v oblasti sacích a výfukových ventilů, lambda sondy a celého spalovacího prostoru včetně pístních kroužků. Bohužel jsou v současnosti nejvíce ohroženy nejmodernější motory s přímým vstřikem GDi, TSi a FSi motorů, což má za následek kromě již zmíněných negativních projevů i nepravidelný chod a potíže při startování.

Aplikace kapaliny BG Platinum 44K® je velmi jednoduchým preventivním řešením, které odstraňuje velmi houževnaté karbonové úsady a zabraňuje jejich vzniku v motoru i filtru pevných částic. BG Platinum 44K® vychází z původní řady 44K®, ale novým složením zvyšuje svoji účinnost v boji s karbonovými úsadami až o 60 %. Výrobek je určen pro všechny typy zážehových motorů.

Preventivním a pravidelným použitím přípravku BG Platinum 44K® se udržuje celý spalovací systém ve vynikajícím stavu, předchází se nadměrnému opotřebení a následným drahým opravám. Ale hlavně aplikace navrací motoru původní výkon při současném snížení spotřeby paliva. Jedno balení (325 ml) se přidává do palivové nádrže po každém najetí 15 000 km.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Toplac s.r.o.
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.