AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nová Kia Picanto od 199 980 Kč

Nová Kia Picanto od 199 980 Kč

V polovině března byla na český trh uvedena nová Kia Picanto, modernizované provedení prodejně úspěšného malého vozu, jehož se od září 2003 prodalo v Evropě více než 250 tisíc kusů.

Přestože s vnějšími rozměry 3535×1595×1480 mm nelze čekat nadbytek vnitřního prostoru, nabízí nové Picanto uspokojivý komfort čtyřčlenné posádce, která se ovšem bude muset vzdát současné přepravy většího množství zavazadel, neboť základní objem zavazadlového prostoru je skromných 157 l. Teprve sklopením asymetricky dělených zadních sedadel se tento parametr zvětší na 882 l. Kia Picanto je však především autem do města, pro mladé začínající motoristy a pro starší páry, které již velký vůz nepotřebují. Této cílové skupině Kia nabízí solidní malý automobil se slušnou standardní výbavou u dražších modelů a také temperamentní a překvapivě kultivované tříválcové motory, které slibují úsporný provoz.

Jak již bylo zmíněno úvodem, základní model nového Picanta stojí bez dvaceti korun rovných 200 tisíc Kč. Za tuto částku dostanete litrový tříválec o výkonu 46 kW (63 k), protiblokovací brzdový systém ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly mezi nápravy EBD, airbag pro řidiče ve spojení s předpínači bezpečnostních pásů a třináctipalcová plechová kola s pneumatikami 155/70 R 13. Vrcholem řady je pak mimořádně hbitý vznětový model 1.1 CRDi o výkonu 55 kW (75 k) s výbavou Comfort Plus za 339 980 Kč, která zahrnuje například automatickou klimatizaci, čtyři airbagy, autorádio s přehrávačem CD/MP3 a možností připojení externích přehrávačů přes porty USB nebo AUX. Na přání se dodává stabilizační systém ESP a sportovní paket. V nabídce je také zážehový tříválec 1,1 l o výkonu 48 kW (65 k). Nové Picanto se k nám dováží z jihokorejské továrny Sushan s roční kapacitou až 150 tisíc těchto vozů, z nichž je přibližně 60 % určeno pro evropské trhy.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Toplac s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika