AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Znojmo chutná – Jídlo je láZka

Znojmo chutná – Jídlo je láZka

Maturitní projekt s tímto originálním názvem uspořádali studenti čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus.

Akce se uskutečnila 24. 10. 2019. Podíleli se na ní čtyři maturanti (Caha Josef, Holcová Tereza, Polívková Dominika a Skybíková Veronika). Projekt začal před budovou Znojemského městského pivovaru a. s., kde pozvané přítomné uvítala výše jmenovaná děvčata. V pivovaru bylo možno poznat výrobu znojemského piva a následně ochutnat některé produkty.

Po prohlídce pivovaru následovala krátká přednáška o historických památkách města Znojma, a to znojemském hradu a rotundě sv. Kateřiny. Z vyhlídky, která je přilehlá nádvoří hradu, mohli přítomní poznávat krásy Znojma.

Poté je před budovou pivovaru čekal turistický vláček, který je odvezl městem ke kostelu sv. Mikuláše a kapli sv. Václava. Proběhl tu výklad o těchto památkách. Pěšky se pokračovalo ke Karolininým sadům a vláčkem na náměstí TGM. Zde byla krátká přestávka na přednášku o radniční a Vlkově věži. Hosté pak odjeli vláčkem ke škole na Přímětické ulici.

V místní jídelně byla připravena tabule s podzimní tematikou. Studenti hotelové školy sestavili menu o šesti chodech. Důraz kladli především na sezónnost a použití místních surovin. Po slavnostní večeři následovala káva, předání dárkových tašek pozvaným a ukončení akce. K celkovému zdaru projektu přispělo pěkné teplé podzimní počasí a příjemná přátelská atmosféra.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika