AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Perla na Dunaji…

Perla na Dunaji…

… je synonymem názvu hlavního města Maďarska, které bylo cílem odborné poznávací exkurze žáků oboru Cestovní ruch a Hotelnictví ze znojemské Přímky.

Budapešť si za svůj cíl studenti vybrali právě proto, že se v rámci své učební praxe a realizace ročníkových prací chtějí seznámit s významnými evropskými metropolemi. Poznají nejen město s jeho památkami, ale i jinou mentalitu, jazyk, měnu, gastronomii.

„I přesto, že komunikace s ‚Maďarem‘ není vždy jednoduchá, neodradilo nás to a vyrazili jsme do Budapešti,“ říká Jiří Kučera, jeden z organizátorů výpravy.

Společně s Veronikou Opatřilovou pro své spolužáky zajistili dopravu, pojištění, směnili maďarské forinty a v neposlední řadě zpracovali chronologickou a topografickou přípravu průvodce cestovního ruchu. Neméně náročný byl i výklad o základních pamětihodnostech měs­ta.

„Spolužákům jsme představili Rybářskou baštu, královský palác či horu Gellért v Budíně. Poté, co jsme se přesunuli přes nejstarší budapešťský most do Pešti (Řetězový most), směřovaly naše kroky k budově parlamentu a bazilice sv. Štěpána,“ uvádí Veronika.

„Musím říct, že během jednoho dne jsme toho stihli opravdu hodně, včetně cesty. Příště by to chtělo vyjet alespoň na dva dny, ať vidíme a poznáme více,“ hodnotí průběh dne cestou domů jeden z účastníků zájezdu.

A když se dnes mezi žáky řekne Budapešť či Maďarsko, napadne každého něco jiného: termální lázně, Uherák, Franz Liszt, Rubikova kostka, kavárna New York, nejstarší metro na evropském kontinentu…

Tak doufejme, že se nám příští rok opět podaří do Budapešti podívat a užít si slunný podzim na břehu Dunaje zase! A komu se nechce čekat, může už vyrazit v době adventu. Prý je to také nádherná podívaná.

Autor: Mgr. Lucie Pláňková

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz